Om oss
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Mot djurförsök Handla Tryggt
040-65 120 00 info@softskin.se

På Softskin brinner vi för ren, ekologisk skönhet och hälsa! Vi hjälper dagligen folk som vill byta ut sina skönhetsprodukter mot bättre, renare alternativ. Detta gör vi online, per telefon och IRL i vår Malmöbutik.

VEM STÅR BAKOM SOFTSKIN.SE?

Softskin.se drivs av Anna som har 7 års erfarenhet inom läkemedelsbranschen som analytiker och är den som sätter kriterierna för vad som får tas in i butiken. Anna har sedan barnsben lidit av atopiskt eksem och torr hy och har alltid brunnit för ekologisk hudvård som gör väl för kropp och hälsa.

"Mitt intresse för hållbar livsstil började med att jag tröttnade på att konsumera konventionella hudvårdsprodukter som i längden bara förvärrade min hud och mitt atopiska eksem. Ska jag konsumera, så ska det göras med ansvar och det jag köper ska vara av god kvalitet och utan miljögifter eller hälsovådliga ämnen. Till skillnad från ex. mat och kläder måste alla kosmetiska produkter innehållsdeklareras. Det är inte alltid enkelt att tolka ingredienslistor och det är detta som är min stora passion - att läsa och tolka dessa listor. För de som inte har ork och tid till att göra djupdykning i ämnet startade jag en webshop där man kan handla tryggt. Alla produkter är noggrant utvalda, så det finns ingen risk för att man råkar ut för "greenwashing" dvs att man råkar köpa en produkt som ser eller påstås vara naturlig, men har en ingredienslista som säger något helt annat. "

Anna
Anna

Softskin.se har funnits sedan 2006 i Malmö och erbjuder det bästa inom naturlig & ekologisk hudvård!

  • Softskins blogg blev nominerad som inspiratör för hållbar livsstill 2015 av Greenmatch: "…. Bloggen blev nominerad eftersom Anna har utmärkta kunskaper om ekologiska skönhetsprodukter och hon är verkligen en kemikaliepolis. Hon informerar också om farliga ämnen som borde undvikas, men som kan finnas i hudvårdsprodukter.”
  • Softskin hamnade bland Prisjakts topp 10 som årets bästa webshop 2015 i kategorin Hälsa, Skönhet & Livsstil.

Mars 2016 öppnades Softskin.se i nya lokaler med showroom. Numera kan man få hjälp, prova på och handla på plats i Malmö. Se bilder och hitta oss här.

Softskin ingredienspolicy
Softskin kontrollerar