Integritetspolicy
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Mot djurförsök Handla Tryggt
040-65 120 00 info@softskin.se

Vi vet att du bryr dig om hur information om dig används och delas, och vi uppskattar ditt förtroende och vill att du ska känna dig trygg angående våra tjänster och säkerheten då det relateras till din personliga information. Den här sidan beskriver vår integritetspolicy. Genom att besöka oss, accepterar du vår integritetspolicy.

Vilken sorts personlig information samlar vi om våra kunder?
Informationen vi samlar från våra kunder hjälper oss att ständigt förbättra din shopping hos oss. Här finns den typ av information vi samlar.

Information du ger oss: Vi mottar och sparar informationen du skriver in på vår webbplats eller som du på annat sätt förser oss med. Vi använder informationen som du förser oss med för sådana syften som att svara på dina förfrågor, fullborda beställningar, skräddarsy shoppingen för dig, förbättra våra butiksfunktioner, och kommunicera med dig.

Automatisk information: Vi mottar och sparar viss sorts information när du besöker vår vår webbplats. Till exempel, som många webbplatser, använder vi ibland "kakor"/"cookies", och vi erhåller viss typ av information då din webbläsare kommunicerar med vår webbplats.

Kommunikation via E-post: För att hjälpa oss att göra e-post mer produktivt för att förbättra tjänster och din shopping upplevelse, skickar vi ibland dig nyhetsbrev angående våra tjänster och produkter, erbjudanden, notifieringar och orderbekräftelser. För att motta nyhetsbrev krävs det att man aktivt väljer det i sitt konto eller blir prenumerant via vår webplats. Du kan enkelt avsluta din prenumeration med ett enda klick längst ner i varje nyhetsbrev. 
Vi sparar även all e-post korrespondens skickade direkt till oss, via vårt kontaktformulär, blogg, chatt och facebook. 

Hur är det med cookies/kakor?
Cookies är alfanumerisk identifierings textfiler som vi överför till din dators hårddisk genom din webbläsare för att möjliggöra för våra system att känna igen din webbläsare och för att tillgodose funktioner, så som att spara artiklar in din Varukorg mellan dina besök.

Delar vi ut informationen som vi mottar?
Vi respekterar din integritet och värdesätter ditt besök hos oss. Inte vid något som helst tillfälle ger vi dina kontouppgifter eller din betalningsinformation åt en tredje parts försäljare, kompanjon eller annan tjänsteupphållare utan att det är absolut nödvändigt för att fullborda din transaktion eller beställning.

Vem har tillgång till dina personuppgifter?
Anställda på softskin.se har tillgång till dessa uppgifter om dig:
- orderhistorik
- namn, adress och kontaktuppgifter
- i vissa fall de sex första siffrorna av ditt personnummer ex. 801228-XXXX

Dina personuppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att företag ska kunna verifiera din adress, för att kommunikationsföretag ska kunna skicka dig en orderbekräftelse och till lagrings- och distributionsföretag i samband med leveransen av din order. Betalningsleverantörer för hantering av din betalning. Kreditupplysningsföretag för identitets- och kreditkontroller samt inkassobyråer.
Du har via ditt softskin konto tillgång till de personuppgifter du lämnat till oss. Det är viktigt för dig att skydda mot obehörig användning av ditt lösenord och dator. Var säker på att du har loggat ut om du använder en delad dator genom att klicka på "logga ut".

Vilken typ av information kan jag komma åt?
Vi ger dig tillgång till ett brett utbud av information om ditt konto och dina interaktioner med oss för det begränsade syftet att visa och, i vissa fall, uppdatera den informationen.
Du kan begära export av all din data lagrad hos oss. Vi gör detta manuellt och du får datan i formatet PDF eller HTML. Vi har valt att begränsa möjligheten till export via "Din sida" på ditt softskin konto just vid de fall någon kommer över dina inloggningsuppgifter (ex. via autofyll) eller ifall du glömt logga ut dig från ditt softskin konto. 

Hur länge sparar vi dina uppgifter?
- Alla e-post meddelanden och dylikt (chatt och facebook meddelanden) sparas i högst 12 månader i vårt mailsystem. 
- Ev. namn och e-post som anges i kundenkät eller hudanalysenkät sparas i högst 12 månader.
- Produktbevakningar sparas i högst 12 månader.
- När en kund varit inaktiv i 12 månader kommer kunddata samt kundkonton automatiskt att raderas (inkluderar önskelistor och innestående tillgodo). Inaktivitet innebär om man inte loggar in på sitt Softskin konto, inte gjort några köp, returer eller reklamationer under senaste 12 månader. 
- E-postadresser som är avregistrerade från vårt nyhetsbrev sparas i 12 månader.  

- Bloggkommentarer, produktomdömen och ev. e-postadresser i dessa sammanhang sparas så länge de är publicerade.
Kontakta oss om du önskar radering av ett specifikt omdöme eller en kommentar.
- Ev. önskelistor sparas så länge du inte raderar den inne i ditt softskin konto eller begär radering. 
- Transaktionshistorik och dylikt kopplade till ett specifikt köp sparas enligt bokföringslagen i 7 år. 

Rätten att radera personuppgifter
Du kan när som helst begära radering dina personuppgifter som behandlas av softskin.se med följande undantag:
- när du har ett pågående ärende med kundservice
- när du har en pågående order eller oavslutad order hos oss
- när du har en obetald skuld hos Softskin.se, oberoende av betalningsmetod
- om du har gjort inköp sparar vi dina personuppgifter i anslutning till transaktionen i bokföringssyfte
Notera att vid radering av personuppgifter kommer vi ex. inte kunna erbjuda orderrelaterad kundtjänst, öppet köp eller reklamation av nyligen lagda ordrar eller andra tjänster som kräver historik och kunddata från vår webbutik eller tidigare (e-post) konversationer. 

Frågor
Frågor angående våra användningsvillkor, integritetspolicy, eller annat policy relaterat material kan riktas åt vår support personal genom att klicka på länken "Kontakta oss".