Ekologisk hudvård, hårvård, smink i Malmö & Online | Softskin
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Mot djurförsök Handla Tryggt
040-65 120 00 info@softskin.se

Inlägg taggade med "hårvård"

Micellärt vatten

Därför är micellärt vatten en fantastisk 3-i-1 produkt!

Undrar du vad micellärt vatten är för något och varför det är så populärt? Vi reder ut fenomenet...

Weledas nya skin food produkter

Weleda släpper nya Skin Food produkter!

Vi har provat de nya Skin Food produkterna! Här kommer recensionerna...

Eteriska oljor

Förkylningstider - 5 Tips på hur eteriska oljor kan vara till hjälp 

Med ett eteriska oljor kan du helt naturligt och enkelt komma på fötter igen. Ren eterisk olja är mycket koncentrerad...

Lip intimate care

Hur man bäst tvättar underlivet

Hur underlivet mår är inget man vanligtvis pratar om. Vi tycker tvärtom, att vi måste prata mer om det...

Recension - Cultivators ekologiska hårfärger är bäst på grått hår

Recension - Cultivators ekologiska hårfärger är bäst på grått hår

Jag började att färga håret med ekologisk hårfärg ända sedan de gråa stråna tittade fram för 10 år sen. Det är väldigt enkelt att färga ekologiskt. Det kan dock vara trixigt med mycket grått hår.

Fungerar ekologisk hårfärg på grått hår?

Ja, det fungerar på de allra flesta om man gör på rätt sätt. Eftersom färgpigmenten från örter och växter fäster sig på pigmenten i ens naturliga hår, kan det bli trixigt när man har pigmentfattigt hår. Många med fina och gråa strån kan få en ekofärg att fästa med bra resultat. Men, har man vita och grova hårstrån kan en ekologisk hårfärg sitta sämre. Det röda pigmentet är vår räddning då det är undantaget som faktiskt även kan färga vita hårstrån och resultatet blir permanent! 

2 stegsinfärgning

Om man inte vill ha rött hår får man färga i två steg. Först rött, sedan en brun upp till svart nyans. Är det en ljusbrun nyans man vill ha kan man först färga med en varm blond nyans (man kan tillsätta 1 msk röd henna för att få extra pigment) för att sedan avsluta med ljusbrun. Tänk på att ekologiska hårfärger, alla nyanser förutom rött, är som toningar och tvättas bort efter ett par veckor. Då tittar den röda färgen undertill fram och man får färga hela håret varje gång för att täcka det röda.

ekologisk-harfarg-2-stegsinfärning-cultivators
Här har jag sparat ut håret för att visa er. Längst in ser ni det vita som växt ut. Det röda är min förra utväxt som jag demonstrativt endast färgat rött. Längderna som är mörkbruna är färgat med Cultivators Henna och Deep Chestnut ovanpå.

Cultivators sitter bäst

Med Cultivators mörkbruna nyans Deep Chestnut har jag fått permanenta färgresultat. Denna mörkbruna nyans tvättas inte bort utan fäster riktigt bra på den röda hårfärgen. Jag har testat att färga Deep Chestnut på alla sorters röda nyanser från Sante, Khadi, Radico och Logona. Det har fungerat men jag har behövt färga om hela håret var 3-e månad. Med Cultivators röda henna sitter färgen allra bäst. Då färgar jag endast utväxten och sparar både tid och pengar. 

Färgresultat Cultivators Deep Chestnut
Här är slutresultatet när det är färgat med både Cultivators röda henna och Deep Chestnut!

Cultivators kladdar minst

Ekologiska hårfärger klumpar sig gärna. Cultivators är bara så lätt att blanda med vatten. Inga klumpar som sätter stopp i avloppet och färgen smular sig inte heller vid applicering. Det gör att hela färgningsprocessen blir enkel och problemfri. Definitivt värt det lite högre priset. Cultivators kladdar minst men luktar mest. Barnen tycker det luktar kobajs när jag färgar :D Tycker i alla fall inte att doften sitter kvar, speciellt inte efter första hårtvätten. 

Så om ni är trötta på att ständigt behöva färga håret och drömmer om att endast behöva färga utväxten, så prova Cultivators!

Bruns frisörer hårsufflé - en stylingprodukt för alla

Bruns frisörer hårsufflé - en stylingprodukt för alla

Har ni sett dessa nya mini hårsuffléer från Bruns? Så söta och så bra! I vanlig ordning finns den med doft och utan doft. Nu kan man prova produkten först innan man köper storflaskan. De är såklart också suveräna när man ska resa. 

Hårsufflé - vad är det och hur används den?

Vi tycker att det är en typ av hårgel och leave-in balsam i ett. Det ger inte det där hårgels hårda håret, utan den ger stadga på ett mjukt sätt. Hårsufflén ger också håret fukt, värmeskydd och volym vid föning. Produkten funkar lika bra på torrt som fuktigt hår och gör att håret känns nytvättat längre. Det bästa av allt är att den är så användbar och passar alla hårtyper. Den formar kort hår samtidigt som den minskar friss och ger vård på långt hår.

Låt håret självtorka

Om man har stelt, frissigt eller platt hår kan man fördela hårsufflén i handdukstorkat hår och låta det lufttorka. Håret blir mjukt, lent, frisset minskas och man får lite volym på köpet. Har man dessutom lockigt hår kan man krama fram dem och få mer hållbara lockar. 

Föna håret

Vill du ha volym och mer hår känsla ska du definitivt föna upp med hårsufflén i håret. Jag glömmer aldrig när Bruns Johanna kom in här ett tag sedan. 
"Du anar inte! Jag har provat en ny stylingprodukt som vi håller på att ta fram. Jag satte den i håret och fönade och jäklar vilken volym jag fått!", sa Johanna. 
Det 15-20 cm långa håret stod i princip rakt upp och det såg så himla tjockt och starkt ut. Snacka om volym och mer hår känsla! Det såg galet ut, för det såg inte stylat ut. Det syntes inte att det fanns stylingprodukt i håret. Mäkta imponerad blev jag :D

Snabbstyling

När man har bråttom och snabbt behöver lite volym eller minskat friss kan man krama en klick i torrt hår. Hårsufflén är så lätt så den kommer inte att tynga håret. 


Passa på att prova Bruns fantastiska produkter eller ge bort dem som julklapp. De är naturliga, ekologiska och belastar inte vår miljö. Sist men inte minst, de gör verkligen skillnad för håret. 


ARTIKEL 1-2 AV 2.1  | Visa alla 
Instagram
TEAM SOFTSKIN
Anna
Cecilia

Vi som bloggar här är Anna (kvinnan bakom Softskin) och Cecilia (CIDESCO hudterapeut). Här delar vi med oss allt som rör ekologisk skönhet och hållbar livsstil. Om det är något speciellt du vill läsa om, så tveka inte med att höra av dig till oss!