Ekologisk hudvård, hårvård och smink online | Softskin
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Mot djurförsök Handla Tryggt
040-65 120 00 info@softskin.se

Inlägg taggade med "bakom kulisserna"

Micellärt vatten

Därför är micellärt vatten en fantastisk 3-i-1 produkt!

Undrar du vad micellärt vatten är för något och varför det är så populärt? Vi reder ut fenomenet...

Weledas nya skin food produkter

Weleda släpper nya Skin Food produkter!

Vi har provat de nya Skin Food produkterna! Här kommer recensionerna...

Eteriska oljor

Förkylningstider - 5 Tips på hur eteriska oljor kan vara till hjälp 

Med ett eteriska oljor kan du helt naturligt och enkelt komma på fötter igen. Ren eterisk olja är mycket koncentrerad...

Lip intimate care

Hur man bäst tvättar underlivet

Hur underlivet mår är inget man vanligtvis pratar om. Vi tycker tvärtom, att vi måste prata mer om det...

Fyra tips för en mer hållbar black friday shopping!

Fyra tips för en mer hållbar black friday shopping!

Vi fick en fråga på mailen om varför vi använder plast som stötdämpande medel i våra paket. Riktigt viktig och bra fråga! Vi vet precis hur vi vill driva vår verksamhet och hur vi kämpar varje dag för att göra det möjligt. Vi vet också att hållbarhet och miljötänk är en av grundstenarna i Softskin. Men vi blev påminda om att det inte är alltid tydligt för er som handlar hos oss. Något som såklart alltid är relevant och viktigt, men kanske extra mycket nu inför stundande helgkampanjer.

Utfyllnads- och stötdämpande material

Hör och häpna. Vi har aldrig behövt köpa utfyllnadsmaterial! Vi sparar på fluffiga puffar, papp av olika slag, plastkuddar med luft, bubbelplast, skyddskartong etc. Eftersom vi är så duktiga på att packa, så behöver vi inte fylla ut så mycket tomrum. Det viktigaste här är att rulla in glasflaskor ordentligt i bubbelplast, då hanteringen av paketen av fraktbolagen kan vara tuff.

Fördelen är att vi återanvänder och hoppas att våra kunder återvinner. Nackdelen är att det kan se lite tråkigt ut med plast och andra udda material runt våra härliga ekologiska skönhetsprodukter. Därför har vi sedan ett tag tillbaka i tiden pimpat upp paketen med ett färgglatt ark. Det håller dessutom fluff och annat smått på plats. Hoppas ni gillar det!

Black Friday

Vi hör kritiken till Black Friday, och håller med! Så, varför är vi med? Jo, dels är efterfrågan väldigt stor. Vi uppmanar folk att handla med eftertanke (precis som när vi handplockar vårt sortiment). Samtidigt brinner vi för att göra hållbara, ekologiska och naturliga produkter lätttillgängliga för så många som möjligt. Även om ekologisk skönhet har växt explosionsartat sedan vi startade 2006 så är det fortfarande många som inte vågat prova det. Black Friday kan bli en startpunkt för många mot en renare och mer hållbar konsumtion av skönhetsprodukter.

Förra året var det många som hade Black Weekend. I år är det Black Week som gäller. Undrar om det blir black month nästa år eller varför inte Black Year? Vi på Softskin tycker att det räcker med Black Friday och Cyber Monday.

Såhär kan du handla smart!

Här är några tips från oss när du handlar på black friday.

  • Inventera! Vad behöver du? Är det något som håller på att ta slut? Skriv gärna upp dessa och håll utkik efter dem när det är kampanjer.
  • Ska du iväg på en resa och behöver solkräm? Planera och tänk efter. Att samla sina köp är både tidsbesparande och bättre för miljön. Visste ni att 1:a klassbrev och paket går med flyg medan vår gröna frakt går med tåg?
  • Bestäm i förväg och skriv upp vad du inte får lov att köpa. Kanske har du redan 20 olika ögonskuggor? Då är det klokt att inte köpa fler även om det är lockande priser.
  • Istället för att köpa många billiga julklappar till en person, så tänk på kvalitét framför kvantitet.


Softskin Magazine - Good Stuff to Read + Rabattkod

Softskin Magazine - Good Stuff to Read + Rabattkod

Nu har vi äntligen släppt Softskin Magazine! Här kommer vi att samla allt som är intressant att veta om Softskin, ekologisk skönhet och hållbar livsstil. Vår gamla blogg kommer att finnas kvar, men från och med nu är det här vi kommer att skriva. Under invigningen kommer vi att hålla tävlingar, så titta in här med jämna mellanrum!

I samband med det nya Magazinet, släpper vi även vår nya slogan "Good stuff for your skin". Det speglar vårt arbete sedan dag ett för tolv år sedan vilket känns helt rätt för oss. I Softskin Magazine kommer du därför hitta massor av "Good stuff to read" :D

Vi inviger vårt magazine med en kampanj på våra tre största blogghits genom åren! Aktivera koden: blogghits så får du 20% på dessa! Koden är giltig t.o.m. tors. 22/11. Här kommer en presentation av våra bloggvinnare!

Blogghits softskin

Anita Grant - Cacay Oil 

Blogginlägget om Cacay oil tog oss alla med storm. En enda ingrediens, en vegetabilisk olja som snabbt gav märkbara resultat blev snabbt en succé. Cacay oljan är fortfarande en av de mest populära vegetabiliska oljorna hos oss.

Värt att nämna är att flaskan numera fått en kartonghylsa som skyddar flaskan under transport. Förpackningen är ju också väldigt snygg, vilket är ett stort plus om man vill ge bort den som present. Flaskan är numera 10 ml, men priset/ml är densamma (någon krona billigare faktiskt). Väldigt bra för de som bara vill prova på eller bara använda någon droppe då och då för att boosta andra produkter.
Cacay Oil hittar du här >

Hynt Beauty - Discovery kit

Inlägget om lanseringen av Hynt Beauty blev snabbt en hit. Deras smink och solkräm blev och är än idag mycket populära. Idag har många upptäckt Hynt Beauty tack vare deras generösa Discovery kit. Vi rekommenderar varmt Hynt Beauty till de som har problem med att smink kakar sig och för de med torr eller åldrad hy.
Bästsäljaren Discovery Kit Light hittar du här >

Crearome - Avocadoolja 

Det var många år sen det bloggades om avocadoolja. Faktum är att det fortfarande är en av de oljor vi gillar bäst för riktigt torr hy. Underbar både till ansiktstvätt och som ansikts- eller kroppsolja. Prisvärd och riktigt, riktigt bra multiolja!
Grön avocadoolja hittar du här >


Har du förslag på vad du vill se mer av här, så kommentera detta inlägg. Hoppas ni gillar vårt nya Magazine lika mycket som vi gör!
.

ARTIKEL 1-2 AV 2.1  | Visa alla 
Instagram
TEAM SOFTSKIN
Anna
Cecilia

Vi som bloggar här är Anna (kvinnan bakom Softskin) och Cecilia (CIDESCO hudterapeut). Här delar vi med oss allt som rör ekologisk skönhet och hållbar livsstil. Om det är något speciellt du vill läsa om, så tveka inte med att höra av dig till oss!