Förkylningstider - 5 tips på hur eteriska oljor kan vara till hjälp
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Mot djurförsök Handla Tryggt
040-65 120 00 info@softskin.se

Softskin Magazine

Förkylningstider - 5 tips på hur eteriska oljor kan vara till hjälp

Förkylningstider - 5 tips på hur eteriska oljor kan vara till hjälp

Det är förkylningstider. Med ett litet husapotek av eteriska oljor kan du helt naturligt och enkelt komma på fötter igen. Ren eterisk olja är mycket koncentrerad och ska aldrig användas direkt på huden. Använd ej till barn under 3 år och förvara dem utom räckhåll för barn. 

Ont i halsen och förkylning på gång

Gurgla med tea tree vatten. Fyll ett halvt glas med vatten och droppa i 3 droppar tea tree olja, rör om. Gurgla ett par gånger och spotta ut. Ta en klunk till och skölj runt i munnen. Tea tree är anti-bakteriellt och antiseptiskt.

Täppt i näsan

Fyll en skål med hett vatten och droppa i 2 droppar pepparmyntsolja. Rör om och andas in doften med stängda ögon. Nästäppan lättar och det känns genast bättre.

Sårig och öm hals av hosta

Blanda 3 droppar lavendelolja i 3/4 glas med vatten och rör om. Gurgla med blandningen för att lugna sårig och öm hals.

Många runt omkring som är sjuka

Gör en rumsspray med vatten och eteriska oljor och spraya i rummet för att rensa luften och hålla bacillerna borta. Ta 20 droppar eterisk olja till 1-2 dl vatten. Tänk på att skaka flaskan ordentligt innan du sprayar. Eteriska oljor som är bra till detta är tea-tree,  citron och pepparmynta.

Sov gott och lindra huvudvärk

Droppa 2-3 droppar lavendelolja på en näsduk och lägg på kudden så att du kan andas in doften. Lavendel är lugnande och avslappnande.

GOOD STUFF FOR YOUR HEALTH BY CECILIA

Omnämnda produkter

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: r3ucpp (motverkar spam)
Instagram
TEAM SOFTSKIN
Anna
Cecilia

Vi som bloggar här är Anna (kvinnan bakom Softskin) och Cecilia (CIDESCO hudterapeut). Här delar vi med oss allt som rör ekologisk skönhet och hållbar livsstil. Om det är något speciellt du vill läsa om, så tveka inte med att höra av dig till oss!