Psoriasis i hårbotten | SoftSkin.se
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Tillfälligt stängt Nylansering i Mars 2020

Psoriasis i hårbotten

FRÅGA:
Jag har psoriasis i hårbotten och undrar vad för produkter jag ska använda?

ANNA SVARAR: 
Schampo till hårbotten med psoriasis
När man har psoriasis i hårbotten är det viktigt att inte använda ett starkt löddrande schampo med starka sulfater (tvålämnen). Antiinflammatorisk tea tree olja har visat sig bra på psoriasis. Vi rekommenderar därför ett milt sulfatfritt schampo med tea tree olja: Odylique Tea tree & Herb Shampoo. Låt schampot verka ett par minuter innan det sköljs ur. 

Hårbottenkur tilll hårbotten med psoriasis
Om hårbotten dessutom kliar (speciellt på natten när man sover) kan man massera in Odylique Repair Lotion som hårbottenbehandling. Låt verka över natt och tvätta ur nästa morgon med ovan Tea tree schampo. Repair lotion lugnar, verkar antiinflammatoriskt och är skön på klåda.

En annan hårbottenkur är Aloe 24/7. Fördelen är att den inte är lika kladdig och om man inte överdoserar ser hårbotten inte fett ut. Därför är den lika bra dagtid som nattetid. Aloe vera gelen är antiinflammatorisk och är skön på klåda samt fjällig hy/hårbotten.

Om hårbotten inte kliar, men är fjällig och torr kan man istället massera in Odylique Calendula Balm i hårbotten. Detta balm är rikt på betakaroten (vitamin A) vilket man tror har goda effekter på psoriasis. Låt verka under natten och tvätta ur nästa morgon med ovan Tea tree schampo.

Vilket schampo eller hårbottenbehandling som fungerar bäst är högst individuellt. Man får helt enkelt prova sig fram vilket man föredrar.
.
.
Aloe 24/7 - Ekologisk Aloe Vera Gel, 100 ml
Fantastisk och unik aloe vera gel för hela familjen. Ett måste i alla hem och väskor!
159 kr
7 RECENSIONER
Odylique by Essential Care - Organic Calendula Balm
En 100% ekologisk kräm/balsam för torr och sprucken hud
fr. 119 kr
1 RECENSIONER
Odylique by Essential Care - Tea Tree & Herb Shampoo, 200 ml
Milt schampo för de med känslig, mjällig, psoriasis i hårbotten.
179 kr
1 RECENSIONER