Hårbotten kliar, flagnar - Hårvård Rådgivning - Softskin.se
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Tillfälligt stängt Nylansering i April 2020

Hårbotten kliar, flagnar

Fråga:
Min hårbotten kliar jättemycket och jag är jättetorr i hårbotten. Jag har använt många olika produkter för håret, både som frisörer och personal på apoteket rekommenderat. 
Jag har precis gått tillbaka till Head & Shoulders eftersom jag inte har färgat hår för tillfället och upplever att den hjälper mig något med det kliande. Klådan har minskat lite men jag är fortfarande torr och så fort jag rör i håret så är axlarna full av vita hudflagor. Jag tvättar det 3-4 ggr i veckan eftersom jag i dagsläget använder spray eller waxspray.

Anna svarar:

Head & shoulders och frisörsschampon är så otroligt uttorkande så det är inte konstigt att du är torr i hårbotten. Prova gärna ett annat mjällschampo som Khadi Neem schampo. Det tvättar milt och lugnar klådan, samt balanserar hårbottens pH.
Om din hårbotten kliar och är torr så prova att sätta antiseptisk Aloe vera gel i hårbotten, ex. över natt. Den lugnar och ger mycket fukt till hårbotten. 
Byt ut din hårspray mot Sante's hårspray så du slipper vara beroende av starka schampon. Du kan tvätta av denna med vatten och kanske lite balsam om du vill. Undvik att schamponera i onödan. Ju oftare du tvättar, desto torrare blir hårbotten.
.
.
Aloe 24/7 - Ekologisk Aloe Vera Gel, 100 ml
Fantastisk och unik aloe vera gel för hela familjen. Ett måste i alla hem och väskor!
159 kr
7 RECENSIONER