Ekologisk hudvård Torr eksemhy Good Advice Rådgivning | SoftSkin.se
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Tillfälligt stängt Nylansering i Mars 2020

Torr eksemhy

FRÅGA: 
Jag har problem med torr hy och det blir som värst under vintern. Huden flagnar om jag inte smörjer in den. Jag har även eksem och smörjer i dagsläget in huden med Helosan orginal och hydrokortison.

ANNA SVARAR:
Helosan består till större delen av paraffin som är väldigt bra på att mjukgöra men också bra på att lägga sig som ett lock och täppa igen huden. I det långa loppet får man bara torrare hy som till slut flagnar eller krackelerar. Svag/dålig hudbarrirär har man när man har eksem. Man får tunnare hud och en rubbad hudbarrirär av kortison också.

Det beror lite på hur pass känslig din hud är. Om den liksom har småsprickor och småsår som inte syns men som kan svida när man använder tunnare lotions som verkligen går ner i huden. Det som är viktigt för att få bukt med torr hy är att få ner fukt i den. Fetare krämer är jättebra som väderskydd och mjukgör de yttre hudlagren, men ger inte så mycket fukt till huden. Din hud är rejält uttorkad både på de djupare och yttre hudlagren. Därför behöver du mata huden med fukt och näring i flera steg för att komma alla hudlagren.
Detta är vad jag föreslår:

1) FUKT och REPARATION
Om huden inte är skadad är Odylique repair lotion suverän. Den går snabbt in i huden, tillför fukt och lugnar kliig hy. Den kan däremot svida om man har skadad hy. Dock brukar det sluta svida när man smörjer med något fetare ovanpå. När huden är mer läkt kommer det inte att svida. Effektiv lotion att använda när man har eksem. Har du skadad hy och vågar inte använda repair lotion kan du kika på i+m freestyle sensitive fluid istället som alternativ. Ett serum ger fukt och appliceras på ren och fuktig hy.

2) STÄRKANDE NÄRING 
Ovanpå din lotion eller serum smörjer du sedan med nattljusolja som är en tunn olja. Det handlar om fåtal droppar som appliceras medan huden fortfarande är fuktig. Nattljusolja stärker hudbarriären och kan även appliceras runt ögonområdet, ger en del fukt. Om denna absorberas snabbt, så kan du applicera några droppar till, tills huden känns smidig.

3) STÄRKANDE SKYDD
Du avslutar med ett vattenfritt balm från Odylique. Speciellt bra om du ska ut i kylan. Detta balm stärker också hudbarriären och är väldigt bra att använda om man använder kortison.

Kom ihåg att det kan kännas hemskt torrt och stramt om du har använt Helosan en längre tid. Då kan du varva med dina ekologiska produkter och successivt dra ner för att sedan helt sluta med Helosan.
.
.
i+m - FREESTYLE - Sensitive Fluid sensitive, parfymfri
Förutom att tillföra fukt till känslig hy är den även balanserande vilket...
219 kr
1 RECENSIONER
Odylique by Essential Care - Organic Ultra Rich (torr hud), 50/175 g
En fuktgivare och mjukgörare för eksem och psoriasis och är ett måste för...
fr. 169 kr
6 RECENSIONER
Crearome - Ekologisk Nattljusolja Kallpressad, 30/100 ml
Tunn olja/serum för torr och känslig hy. Fin ögonolja istället för ö...
fr. 65 kr
9 RECENSIONER