Hudvård för dig med rosacea - Ansiktsvård Tips | SoftSkin.se
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Tillfälligt stängt Nylansering i Mars 2020

Hudvård för dig med rosacea

Fråga:
Jag har rosacea och undrar vilka produkter jag ska använda för att rengöra och smörja in huden?

Cecilia svarar:
Vid rosacea behöver man använda milda produkter som är fuktbevarande och lugnande för huden. Produkter som stärker huden utan att irriterar och ger den vård och näring. Då får huden möjlighet att i lugn och ro komma i bättre balans. Då man kan ha olika grader av rosacea baserar sig nedan rekommendation på en mycket ömtålig hy med mycket rosacea.

Det finns vissa faktorer som kan trigga rosacea och orsaka “flushing”, dvs att blodet kommer som en het ström till ansiktet och det bränner och hettar i huden. Dessa bör man undvika och det kan t.ex  vara alkohol, sol, värme, varma drycker, starkt kryddat mat, kyla/vind, stress och irriterande kemikalier i hudvårdsprodukter. Man bör också undvika att skrubba huden.

Rengöring: Rengör ansiktet med i+m Freestyle Sensitive Cleansing Milk. Det är en mild, parfymfri rengöringsmjölk som rengör huden skonsamt och är enkel att skölja av. Man behöver endast använda rengöringsmjölken på kvällen. På morgonen räcker det att fukta en bomullsrondell med ansiktsvatten och svepa över ansiktet. 

Ansiktsvatten: Med ett ansiktsvatten ph-balanseras huden och förbereds för produkterna som man sedan ska smörja in den med. Geraniumvatten passar bra till hud med rosacea. De lugnar, dämpar rödhet och återfuktar.

Serum: Nattljusolja är en tunn näringsrik olja som tas lätt upp av huden. Den är rik på omega 6 (GLA) och har reparerande och anti-inflammatoriska egenskaper. Blanda ett par droppar nattljusolja med en liten klick aloe vera gel och massera in. Aloe vera gel ger extra fukt och hjälper oljan att nå djupare ner i huden. 

Ansiktskräm:  Avsluta med en näringsrik och vårdande ansiktskräm. i+m Freestyle Sensitive Intensive Cream är parfymfri och ph-balanserad (4,5-5,5). Den innehåller bl.a havtornsolja som lugnar och stärker känslig hud samt aloe vera som ger intensiv fukt.

Om du har allergier, andra hudproblem eller önskemål, så kontaka oss. Vi skräddarsyr gärna en hudvårdsrutin till dig, helt kostnadsfritt. Beskriv din hudkondition, vad du använder idag och vad för resultat du önskar dig. 

.
.
Anita Grant - Organic Papaya Oil
Papayaolja djuprengör, bryter ner döda hudceller, passar torr, eksem, psoriasis, kä...
fr. 110 kr
3 RECENSIONER
Crearome - Ekologisk Nattljusolja Kallpressad, 30/100 ml
Tunn olja/serum för torr och känslig hy. Fin ögonolja istället för ö...
fr. 65 kr
9 RECENSIONER
i+m - FREESTYLE - Sensitive Intensive Cream parfymfri
Intensivt återfuktande 24 H-kräm som bevarar huden elasticitet, ger näring och lugn...
199 kr
1 RECENSIONER
Crearome - Geraniumvatten Ekologisk, 100 ml
Torr, känslig, röd hy samt hy med rosacea.
89 kr
0 RECENSIONER