Ekologisk hudvård för tonåringar akne, igentäppt hy och eksem hy
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Tillfälligt stängt Nylansering i April 2020

Hudvård för tonårsakne, igentäppt hy

FRÅGA: 
Min son som är i tidig tonår har börjat få akne. Inga stora men små och många mest på näsan. Han har annars torr hy och det även på kroppen. Min flicka har samma problem och hon trycker gärna ut dem trots att jag säger till att hon inte ska göra det. 

SVAR:
För tonårshy där sebumkörtlarna ökar sin sebum (fett) produktion är det extra viktigt att hålla huden ren utan att torka ut den. Annars kan huden bli igentäppt med inkapslade små vita orenheter som består av sebum och döda hudceller. Starka aknemedel är inte att föredra då tonårshy oftast är känslig vilket i längden kan förvärra hudhälsan. 

Rengöring: Tvätta med i+m rengöring Phytobalance Cleansing Gel. Den rengör huden milt samtidigt som överskottsfett tvättas bort. Om barnet ex. endast har problem i t-zonen (panna, näsa, haka) så tvätta endast där. Resten av ansiktet går bra att bara tvätta med vatten. 

Skrubb: Hy med inkapslade orenheter behöver skrubbas. För ung tonårshy rekommenderar vi mild exfoliering med hjälp av grön lera. Lera verkar med dubbel effekt. Dels som ansiktsmask och som skrubb när man masserar med cirkulära rörelser. 

Ansiktsvatten: När orenheterna finns på större områden är det bra att använda i+m ansiktsvatten Phytobalance Facial Toner. Här räcker det också att endast badda ansiktsvattnet där orenheterna finns och inte tvunget hela ansiktet. 

Ansiktsolja: För igentäppt och känslig hy rekommenderar vi att man efter rengöring smörjer in huden med ett par droppar vattenmelonsfröolja. Oljan är lagom tunn och går ganska snabbt in i huden. Fördelen med denna är att den är talglösande, samtidigt som den håller huden mjuk och återfuktad. Denna är att föredra, speciellt vid oren, känslig hy med inkapslade orenheter. Hela ansiktet kan smörjas in.

Aknebehandling: För barn som har akne eller gärna river/trycker på sina orenheter är det bra med en punktbehandling. Odyliques spot on serum är anti-bakteriell och ska alltid appliceras på rengjord hy. Antingen innan ansiktsoljan eller efter insmorjning. Speciellt viktigt att använda denna när barnen har klämt eller rivit upp akne. Detta serum är mild nog och kan användas på större områden eller hela ansiktet. 

Det är viktigt att förklara för barnen att inte klämma och riva då bakterier i aknen kan spridas till övriga delar av ansiktet, mer bakterier från fingrar/naglar kan förvärra aknen samt att man kan få fula ärr av det.
.
.
Anita Grant - Organic Watermelon Oil
Passar torr, fet, akne-benägen, mogen hy. Löser upp överskott av talg.
fr. 110 kr
6 RECENSIONER
Odylique by Essential Care - Spot-on Serum
Odyliques högkoncentrerade serum av naturväxter för oren acnehy.
fr. 139 kr
2 RECENSIONER
Loelle - Moroccan Rhassoul Clay Green, 150 g
Multifunktionell helt naturlig grön lera från Marocko.
149 kr
0 RECENSIONER
i+m - PHYTO BALANCE - Cleansing Gel Mallow Elderberry, 150 ml
159 kr
6 RECENSIONER