Softskin Magazine
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Tillfälligt stängt Nylansering i Mars 2020

Softskin Magazine

Micellärt vatten

Därför är micellärt vatten en fantastisk 3-i-1 produkt!

Undrar du vad micellärt vatten är för något och varför det är så populärt? Vi reder ut fenomenet...

Weledas nya skin food produkter

Weleda släpper nya Skin Food produkter!

Vi har provat de nya Skin Food produkterna! Här kommer recensionerna...

Eteriska oljor

Förkylningstider - 5 Tips på hur eteriska oljor kan vara till hjälp 

Med ett eteriska oljor kan du helt naturligt och enkelt komma på fötter igen. Ren eterisk olja är mycket koncentrerad...

Lip intimate care

Hur man bäst tvättar underlivet

Hur underlivet mår är inget man vanligtvis pratar om. Vi tycker tvärtom, att vi måste prata mer om det...

Recension: 100% Pure Multivitamin Antioxidant Potent PM Serum

Recension: 100% Pure Multivitamin Antioxidant Potent PM Serum

Detta multivitamin serum från 100% Pure är värd en hyllning i en alldeles egen artikel. Det är sällan jag lyckas använda upp en ansiktsprodukt. Gör jag det så är det ännu mer sällsynt att jag skaffar mig en ny som är likadan. Anledningen är dels för att mina skåp redan är fullproppade med produkter och för att jag ständigt har nya produkter som behöver testas. Jag har tappat räkningen, men jag tror att denna är min 3:e flaska och innan den tömdes helt, hade jag redan sett till att ha en ny i skåpet. Så bra är den!

Vad gör detta multivitamin serum speciellt?

Gå gärna in på serumets produktsida för att skåda den imponerande ingredienslistan eller läsa mer om produkten. Värt att nämna är att C-vitaminet är i form av Magnesium Ascorbyl fosfat - en väldligt stabil och effektiv form i vattenlösning (japp, det finns olika former av C-vitamin). Många tror att ju högre C-vitamin koncentration i ett serum, desto bättre. Men riktigt så enkelt är det inte. Man får titta på vilken sorts C-vitamin det är, hur stabilt det är i sin formulering, pH etc. Vitaminer är sällan bäst verksamma i sin isolerade form utan får bäst effekt ihop med andra ämnen eller vitaminer. I detta serum hittar vi vitamin B, vitamin E och hylauronsyra som i sig själv har positiva egenskaper på huden, men som även gör C-vitaminet mer effektiv. Därför brukar man prata om vitaminkomplex eller att vitaminer samverkar med andra ämnen. Var inte rädd för att serumet är svagt gulbrunt. Det är bl.a. havtornsoljan som ger denna färg.

Något som är ovanligt är att hitta ett serum med både C-vitamin och niacinamide i ett! Niacinamide är en aktiv form av B vitamin, känd för bl.a. dess uppljusande, rynk- och porminskande egenskaper på huden. Niacinamide har en hög trendfaktor och är något som hudvårdsnördarna gärna vill ha i sin hudvårdsrutin. Värt att nämna är att niacinamide inte är för de med känslig hy som kan bli irriterad av.

Detta serum är till för mogen hy, eller de som börjar få fina linjer. Anti-ageing på hög nivå där du har potenta och höga koncentrationer av alla boosters instoppade i en och samma produkt! 100% Pure ska alltid vara värst. Ibland känns det som om de stoppar i allt hudgodis i en produkt bara för att det ska imponera. Men faktum är att de väljer ut innehållet noggrannt och tar fram en avancerad och stabil formulerig vilket ger riktigt bra resultat på huden.

Användning

Detta är ett nattserum. Den gör sitt jobb bäst på natten. Dels för att det innehåller ljuskänsliga vitaminer, men också för att huden arbetar som mest (reparerar och förnyar sig) när vi sover och kan ta tillvara på alla potenta ämnen som finns i serumet. Det är alltså slöseri att använda ett såhär fint och aktivt serum dagtid. Så gör inte det!

En pump brukar räcka. Ibland skulle jag vilja ha 1.5 pumpar, men det är svårt att dosera mindre än hela pumpar. Samtidigt känns det inte slösigt för det är som om huden tackar mig för generösiteten :) och resultatet blir ännu bättre. Men visst tar serumet slut snabbare då. Finns det något att klaga på, så är det pumpen. Den hade kunnat vara bättre.

Jag använder det gärna efter att ha rengjort och rödljusbehandlat ansiktet med min Idun Glow borste från BEOS. Då får serumet ännu bättre effekt. En fin kombo som börjat bli standard i min hudvårdsrutin.
 

Resultat

Jag märker inte att huden blir ljusare, men definitivt får den en jämnare hudton. Småskavanker försvinner eller syns mindre så huden ser mer ren och jämn ut. Den är så bra på att återfukta huden. Tycker att behovet av efterföljande kräm/olja är mindre. Huden får en allmänt fin lyster och fräscht utseende. Huden blir otroligt len, vilket redan känns efter en applicering. Porerna blir dessutom synbart mindre. Det måste vara all fukt och niacinamide som gör det (jag gillar iallafall tanken).

När huden är i dåligt skick (för lite sömn, för mycket stress, slarvig kost etc) använder jag alltid detta multivitamin serum som efter ett par kvällars användning återställer och lugnar huden. Huden känns även mer motståndskraftig (starkare hudbarriär) när jag använder serumet regelbundet. Jag vet inte vad mer man kan önska sig av ett serum. Det bästa serumet jag någonsin använt och har svårt att leva utan det. Dyrt serum, men värd varenda krona. Må 100% Pure aldrig sluta tillverka produkten!

100% Pure Multivitamin Antioxidant Potent PM Serum köper du här >Recension - BEOS Beauty Idun Glow rengöringsborste

Recension - BEOS Beauty Idun Glow rengöringsborste

Nu har jag använt BEOS Idun Glow under ett par månader och den är värd en egen artikel. Många har ställt samma slags frågor angående BEOS så jag passar även på att besvara dem här. 

BEOS rengöringsborste

Vissa av er har undrat om man måste massera med en rengöringsprodukt och svaret blir ja, för jag har provat utan och då glider inte borsten på huden och enbart med vatten blir det en ganska trög och inte en skön behandling. Jag har provat med tvål som ex. Grön lyckas La provence tvål, löddrande rengöring som Eco by sonya Super citrus cleanser, rengöringsmjölk som i+m Freestyle Cleansing milk samt olja som Loelle mandelolja. Samtliga har varit supersköna ihop med den vibrerande borsten, så man kan använda vilken rengöring som. Det enda man inte ska använda är rengöringar med skrubbande korn eller lera. Då kan man sabotera både borste och hud.

Oljan kladdade ner borsten vilket gick lätt bort med mild tvål, men lat som jag är tyckte jag ändå bäst om rengöringsmjölken som är att föredra till torr hy framför en löddrande rengöring. Jag har endast använt rengöringsborsten på kvällen. De gånger jag haft mer tid för massage har jag masserat, sköljt av smuts och smink, applicerat ny rengöringsmjölk och masserat vidare. Detta för att jag inte vill massera runt smink och smuts alltför länge. 

Det känns otroligt lyxigt och avkopplande med ansiktsmassage. De små vibrationerna stimulerar blodcirkulationen, cellförnyelse och får döda hudceller att lossna. Det jag märkte direkt efter en gångs användning av BEOS borsten var den lena babyhuden, precis som efter en exfoliering. Jag var lite rädd för att massera runt ögonen, men har varit nätt och haft borsten på en lägre hastighet med finfina resultat :)

Efter ca 1 veckas användning av borsten blev huden märkbart och synbart fastare. Är det det här som kallas för ansiktslyft? Fastare hy har jag fått av serum, krämer och oljor, men det här gör allt. Renare, lenare och så mycket fastare hy som jag både känner och ser skillnad på. Älskar det!

BEOS ljusbehandling med blått ljus

Jag har en dålig vana att vila min haka mot handen framför datorn vilket ger upphov till en innebrännare lite då och då... Vid de gångerna det börjar kännas under huden har jag använt det blåa ljuset och det har fungerat varje gång! Ibland räcker det med en behandling, ibland 2-3 gånger men det har alltid funkat. Jag borde använda det blåa ljuset mer regelbundet runt näsvingarna. Det har verkligen minskat porerna och orenheterna där. Men så är jag lat och när pormaskarna är tillbaka kommer jag ihåg att använda blåljuset... Det blåa ljuset är alltså bakteriedödande och utmärkt att använda om man har akne eller fet hy med igentäppta (svarta) porer. 

BEOS ljusbehandling med rött ljus

Det röda ljuset har jag använt mest av. Efter rengöring brukar jag "scanna" huden med rödljuset och fokuserat på kinder, näsa och under ögonen. Tycker att de mörka ringarna under ögonen blir ljusare, porerna blir något mindre och allmänt fräschare hy. Det röda ljuset är djupverkande och ska släta ut rynkor, minska rodnader och irritationer, samt boosta cellförnyelsen, blodcirkulationen och syresupptagningen. Detta gör att de produkter som appliceras på huden upptas bättre och får bättre verkan. Jag har inte än så mycket rynkor så kan inte uttala mig om det har någon anti-rynk effekt. Men jag behöver minimalt med smink, speciellt under ögonen, när jag varit flitig med rödljuset. Det går väldigt snabbt att få till fin hy med lite concealer och det betyder att huden över lag är i bättre och vackrare skick!

Fördelarna med BEOS Idun Glow

Jag älskar att lansera produkter som inte än blivit stora. Den där känslan att få vara först ut med att upptäcka något nytt är en härlig kick. Extra kul blir det när man får bra kontakt med grundarna. Det blir lättare att få svar på sina nördiga och ibland svåra frågor än från stora etablerade företag. Här kommer lite olika frågor som ni (och även jag) undrat över. Har jag glömt något så ställ gärna din fråga i kommentarsfältet så kan jag lägga till info i artikeln.

Det finns större ljusbehandlingsmasker eller plattor som täcker hela ansiktet. Är inte de bättre?
Absolut! Om man enbart behöver ljusbehandling och inte vill punktbehandla är det ett mer tidsbesparande alternativ då man behandlar hela ansiktet på en gång. De är dock väldigt dyra och vissa av dem har bara ett sorts ljus. Efter blåljus rekommenderas rödljus behandling för att huden ska få lugna sig så det är smidigt att ha båda i en och samma manick. BEOS borstarna är även nätta att ha med sig överallt och jag brukar ljusbehandla när jag är i badet, borstar tänderna, läser bok eller softar i soffan. Jag älskar att multitaska :D

Hur ofta måste jag ladda BEOS borsten?
Batteriet håller längre om man laddar den ofta än att låta det ta slut innan man laddar. Jag har haft den i 3 veckor utan problem, men brukar ladda den lite då och då för att batteriet ska leva längre. 

Ska man inte undvika blåljus för det gör att huden åldras snabbare?
BEOS blåa ljus har en specifik våglängd som är ogynnsam för bakterier. Datorskärmar och liknande har ett brett spektra av blåljus. Behandlingstiden är också för kort för att det ska kunna ha en negativ verkan på huden. 

Det finns andra liknande apparater, vad är skillnaden mellan dem och BEOS Beauty?
 • Priset är en stor skillnad. BEOS är mer prisvänlig i jämförelse. BEOS lägger inte pengar på dyr marknadsföring och finns i begränsade nyanser vilket håller nere produktionskostnaderna rejält.
 • BEOS har både rengöringsborste och två ljusbehandlingar i ett. De andra apparaterna behöver man skaffa en för rengöring, en annan för ljusbehandling.
 • Själva ljusbehandlingsytan på BEOS Idun Glow är störst på marknaden idag bland liknande apparater.

Slutsats

Den här borsten är ju super för... alla:
 • De som har reaktiv hy och har svårt att hitta produkter som de tål, men som ändå vill få resultat som aktiva och avancerade hudvårdsprodukter ger.
 • De som använder aktiverande och verksamma hudvårdsprodukter och vill uppnå ännu bättre effekt.
 • Unga som har problem med pormaskar, akne och fet hy.
 • Småbarnsföräldar som vill se fräschare och piggare ut.
 • Äldre som vill släta ut rynkor och få fastnare hy.
 • Slutligen, de som inte har råd med eller inte orkar med många produkter i sin hudvårdsrutin. Själv har jag dels använt mycket mindre smink och haft mindre behov av skrubbande/peelande produkter vilket är ekonomiskt och även tidsbesparande. 
Jag tror att BEOS borstarna kommer att bli årets julklapp! Ganska säker på att många har dessa på sin önskelista och hoppas att er önskan uppfylls då borsten verkligen tar din hudvårdsrutin till nästa nivå. 

BEOS köper du här >


HIRO Cosmetics recension - såhär bra är sminket från Berlin

HIRO Cosmetics recension - såhär bra är sminket från Berlin

HIRO är här för att stanna! Det som gör dessa sminkprodukter unika är att de är otroligt lätta på huden, multifunktionella, busenkla att få ett snyggt resultat och sitter fint hela dagen. Här kommer den utlovade recensionen på HIRO Cosmetics!

HIRO Mineralfoundation SPF 25-30

Jag tycker att namnet mineralfoundation inte ger produkten någon rättvisa och att denna fenomenala produkt fått på tok för lite uppmärksamhet. Till skillnad från andra mineralfoundations är denna extra finmalen, fluffig och smälter direkt in i huden utan att framhäva torrhet eller rynkor. Efter två lager ser man fortfarande osminkad ut men resultatet är slående fint. Välj en fluffigare kabuki borste för en medium täckningsgrad och en tätare foundationborste för hög täckningsgrad. Jag har aldrig stött på något liknande och eftersom den är så finmalen kan man få en minst lika grym flytande foundation om man blandar den med serum, kräm eller olja.

HIRO mineralfoundation blandningar
HIRO mineralfoundation blandningar fr. vänster: kräm, serum, olja.

När jag var i Berlin och träffade en av grundarna fick jag förklarat att det är jättestor skillnad på hur man maler ner mineralerna. Dels kan man styra partikelstorlek, men även partikelform som rund, oval eller kantig. Beroende på "inställningarna" på malningsprocessen kan slutresultatet variera på huden. Så himla spännande! De har även tagit reda på exakt SPF för varje nyans och jag tycker att 25-30 är ett bra året runt skydd. Tummen upp för att de gjort alla tester som krävs för att kunna skriva ut SPF på burkarna. HIRO är min absoluta favoritfoundation i lös form.
HIRO Mineralfoundation köper du här >

HIRO Space balm

Space balm är ju också från en annan planet. Det alla undrar är om den är bättre RMS Un cover-up eller Hynt Duet Concealer. En klurig fråga. Gemensamt är att alla är superdryga och funkar bra som foundation och concealer. Som foundation är RMS bättre på så vis att man lätt kan styra täckningsgraden. Både Hynt och HIRO har en högre täckningsgrad och det är inte konstigt då de egentligen är concealers. Hynt täcker ju allra bäst, men har en tendens att lägga sig i linjer på riktigt torr eller mogen hy. HIRO täcker möjligen något sämre än Hynt, men den sitter där hela dagen, även flera lager känns lätt och inte fet på huden samt framhäver inte linjer. Stort plus är spegeln, ett måste för touch ups eller om man ständigt är på språng. Så om jag bara får äga en av dessa tre, så väljer jag utan tvekan HIROs Space balm.
HIRO Space Balm köper du här >

HIRO Lipstick

Jag är ju en lipstickholic och komplett älskar HIROs läppstift! Det finns läppstift som ger ett ganska tjockt lager på läpparna. Heltäckande och snyggt, men äts snabbt upp och hamnar överallt. Sen har vi de som känns torrare på, sitter bättre men kräver mer arbete vid applicering och är inget för de med torra läppar. HIRO ger ett tunt, pigmenterat lager på läpparna som inte känns. Läpparna hålls dessutom mjuka riktigt länge. Ibland glömmer jag bort att jag har läppstift, men blir positivt överraskad när jag ser att jag har läppstift som fortfarande sitter fint i slutet av dagen. Om jag inte bättrar på under dagen mattas det av, men på ett jämnt och snyggt sätt. Finns inget värre än en yttre ring som sitter kvar på läpparna framåt kvällen. 
HIRO läppstift köper du här >

HIRO Mascara

Det är ju så individuellt med mascaror. Jag har alltid problem med smul och smet då jag har hooded eyes. De som sitter bäst är Hynt Beautys och Juice Beautys mascara. Så om de är 5 poängare (av 5), så får HIROs mascara 4 poäng av mig. I slutet av dagen har det hamnat lite under ögat. Lätt att svepa bort, men ändå. Vet att vi har kunder som är die hard fans av mascaran, borsten har en klassisk perfekt design och formuleringen sitter hela dagen - om ens fransar inte pekar nedåt och inte nuddar ögonlocket eller nedre fransrad vid varje blinkning.... 
HIRO mascaror köper du här >

HIRO Multistick

Dessa multisticks blev populära från dag ett! De är matta och formuleringen är cream-to-powder vilket ger en lätt färgstänk på läpparna och ögonlocken. På kinderna är HIROs multistcks en klass för sig! Finns krämrouger som är så pigmenterade att det lätt ser fläckigt ut och det krävs övning för att kunna få till det jämnt och snyggt. Krämrouger är mer hudlikt, ger ett fräschare och mer trovärdigt resultat. Puderrouger är snygga men kan se pudriga och därmed mer onaturliga ut. HIRO är en mellanting, pudrigt men ändå inte. Det går lika enkelt och snabbt att få till en diskret eller mer pigmenterad look. Ser ut som om man är grym på att sminka även om man inte vet vad man gör. Så lätt att dosera och inga borstar behövs, bara fingrar. Det bästa av allt är att det sitter extremt bra på huden. Rouger och bronzers har en tendens att försvinna under dagen på mig (jag gillar små mängder, diskret look), men inte dessa. Läppstift äter jag lätt upp. Med ett multistick på läpparna sitter det hela dagen. Har provat att ha multistick och annat läppstift ovanpå och det som är kvar på kvällen är multisticket. Älskar, älskar, älskar HIROs multistck!
HIRO Multisticks köper du här >Cecilia som har mogen och torr hy visar hur HIROs mineralfoundation i nyansen L'oeuf och multistick i nyanserna Back stage samt Eve by day ser ut på huden.

HIRO Eyebrow Pomade

Krämiga och pigmenterade brynfärg som sitter bra och är lätta att få till snyggt som allt annat från HIRO. Enda minuset är att det inte finns så många nyanser att välja mellan. För de som har svårt att hitta en brynfärg som är tillräckligt ljus, prova HIRO då de har ganska ljusa nyanser att välja mellan.
HIRO ögonbrynsfärg köper du här >

Alla ni som älskar HIRO, gå in och skriv produktomdömen! Det är få som har skrivit och det är synd.... Alla ni som inte än testat HIRO - gör det!

Vegetabilisk olja vs petroleum olja

Vegetabilisk olja vs petroleum olja

Att smörja huden med det bästa från växtriket känns otroligt lyxigt. Vi reder ut den stora skillnaden mellan vegetabiliska oljor som hittas i ekologisk hudvård resp. petroleumoljor som hittas i konventionell hudvård.

Visste ni att vegetabiliska oljor liknar vårt egna hudfett (sebum) och:⠀

- absorberas av huden⠀
- tillför essentiella fettsyror som bygger upp hudceller⠀
- ger näring och antioxidanter till huden⠀
- bryts ner lätt i naturen⠀
- skyddar och stärker hudens skyddsmantel⠀

till skillnad från petroleum-baserade oljor som: ⠀
- ej absorberas av huden⠀
- skyddar huden, men täpper också till porerna⠀
- förhindrar huden att uppta fettlösliga vitaminer⠀
- innehåller inga fettsyror och antioxidanter⠀
- är miljöbelastnade, bryts ner dåligt (25-40%)⠀
- förorenar vatten och jord⠀
- utvinns ur ej förnyelsebara råvaror⠀
- gör huden beroende av smörj

När man dessutom väljer ekologiska hudvårdsprodukter stödjer man samtidigt ekobönder och bidrar till en mer hållbar konsumption.

Akne på bröst och rygg - råd och tips

Akne på bröst och rygg - råd och tips

Akne på bröst och rygg kan kännas lika besvärligt som i ansiktet. I denna artikel förklarar vi varför man får akne på dessa områden och hur du på bästa sätt tar hand om huden för att att minska och motverka den.  


Varför akne på bröst och rygg?

På bröst och rygg har huden, precis som i ansiktet, många och stora talgkörtlar. Dessa producerar talg för att hålla huden mjuk och smidig. Talg (eller sebum) är en del av hudens syramantel som huden behöver för att skydda sig. Vid vissa perioder i livet, t.ex under puberteten, eller om huden är i obalans så överproduceras talg. I denna miljö trivs akne-bakterien alldeles utmärkt och då kan akne dyka upp. 

Så här sköter du huden på bröst och rygg

Om man har problem med akne på bröst och rygg är det extra viktigt att inkludera dessa områden i sin rengöringsrutin. Vi är noga med att rengöra ansiktet och tänker ofta inte på att även bröstområdet (dekolletaget) och övre delen av ryggen exponeras och utsätts för luftföroreningar och smuts. Man behöver helt enkelt få bort överskott av talg, orenheter och döda hudceller och öppna upp huden. Det är när porerna blir tilltäppta som aknen slår till. Lösningen är att skrubba och återfukta - att hålla områdena rena så att porerna inte täpps igen. 


Produkter att använda till ryggen

Med Eco By Sonya Tan Remover Glove tillsammans med Loelle Black Soap får du enkelt bort orenheter och döda hudceller. Den innehåller bl.a neem olja, salt och aloe vera juice som har antibakteriella och renande egenskaper. Föredrar du en färdig skrubb, är Eco by Sonya Pink Himalayan Salt Scrub produkten för dig. Den skrubbar fint och tillför huden viktiga mineraler och spårämnen. Smörj sedan in ryggen med Aloe 24/7. Det är en aloevera gel som innehåller vattenmelonolja, vilken löser upp talg, samt renande eteriska oljor som citrongräs och rosmarin. 


Produkter att använda till bröstområdet

Detta område har tunnare hud än ryggen så man får vara lite mer försiktig vid skrubbningen. Här passar ansiktsprodukter bäst.
Eco by Sonya Super Acai Exfoliater skrubbar huden ren med salt och krossat acaipulver medan Suki Exofliating Foaming Cleanser skrubbar med socker. Båda är bra  till både ansikte och dekolletage. 
Har du beröringskänslig hud eller områden med många gula postuler, använd Evolve Miracle Mask eller Juice Beauty Green Apple Peel. Dessa lägger du på som en mask och huden exfolieras av AHA-syror. Ingen skrubbning. De sköljs av efter 10 minuter och arbetar så att säga på egen hand. 
Smörj sedan in med Aloe 24/7 och avsluta med Eco by Sonya Super Fruit Hydrator eller Juice Beauty Oil Free Moisturizer. Krämerna ger huden extra fukt och de innehåller ingredienser som motverkar akne. 


Viktigt att tänka på vid akne med gula postuler

På områden med akne med gula postuler som kan spricka ska du inte skrubba, eller åtminstone vara väldigt försiktig. Postulerna får inte öppnas upp då risken är att bakterierna sprids ut på huden.  Använd istället en peeling som exfolierar med AHA-syror.  


Andra tips

 • Tvätta av huden runt bröst, nacke och rygg med en mild tvål efter schampo och balsam. Annars är risken att dessa ligger kvar på huden och speciellt balsam kan vara fett och täppa till. 
 • Har du långt hår sätt upp det i en tofs så att det inte ligger emot rygg och nacke.
 • Ha luftiga kläder som inte sitter åt för mycket. Med tajta kläder blir huden varm, man svettas och det kan ge upphov till mer akne.

9 tips på hur du omvandlar ditt smink till sommarsmink

9 tips på hur du omvandlar ditt smink till sommarsmink

På sommaren vill många använda mindre smink och ha en mer naturlig look med ljusare toner och lättare foundation. Vi tipsar om hur du enkelt kan transformera det smink du har hemma till en lättare sommar version. Miljö-, konsumtion- och plånboksvänligt! 

Ansiktet

 • Om din flytande foundation känns för täckande eller torr, blanda ut den med en droppe olja eller ansiktskräm så blir den mer tunn och jämn på huden.
 • Blanda din flytande foundation med din solkräm. Då får du en lättare BB cream med solskydd. 
 • Gör din egen CC cream med SPF genom att blanda Hynt Beauty - Sun Prep SPF 25 med deras Duet Perfect Concealer. Du får en tonad kräm som smälter in fint på huden.
 • Har du mineralfoundation kan även den blandas med olja, serum eller ansiktskräm. Då blir den flytande och du kan enkelt själv bestämma täckningsgrad genom hur mycket du blandar i. 
HIRO blandningar
Ovan bild visar hur det ser ut när man blandar HIRO mineralfoundation med kräm, serum och olja.


Läppar

 • Stryk ditt favoritläppstift på ovansidan av handen och blanda med en liten mängd olja. Då får du ett läppglans med mildare nyans och fin lyster. 
 • Vill du ha en mattare ton - blanda med en läppbalm istället för fina mjuka, lätt tonade sommarläppar. 
Purobio lipstick 09 med olja
Purobio läppstift till gloss

Kinder

 • Blanda läppstift med lite olja och använd som lystergivande rouge. 
 • Använd en fet kräm som t.ex Weleda Skin Food som highlighter. 

Ögon

 • Ger din mascara lite för mycket dramatik eller kanske till och med är torr? Blanda lite linsvätska i, så tunnas den ut.

 


Arganolja - 8 skönhetstips på hur du använder den

Arganolja - 8 skönhetstips på hur du använder den

Arganolja är en mulitfunktionell olja och speciellt bra nu under sommaren. Ska man packa ner en olja till solsemestern så är det denna.

Arganolja har sitt ursprung i Marocko och finns i fröna från arganträdets frukt. Den har en ljus gyllengul färg och har en svagt nötig doft. Det är en olja som hjälper huden att bevara sin fuktbalans och förbättrar hudens elasticitet, mjukgör och ger lyster. Den boostar huden med vitaminer och essentiella fettsyror och är rik på E-vitamin vilket gör att den morverkar ärrbildning och lugnar irriterad hud. 

Här är 8 tips på hur du kan använda arganolja.


Huden:

 • Smörj in huden med oljan före och efter solbad. Den skyddar huden samtidigt som den hjälper den att återhämta sig från solningen. 
 • Använd som ansiktsolja även runt ögonområdet.
 • Använd som skäggolja.
 • Blanda arganolja med socker. Hälften arganolja – hälften socker. Skrubba läpparna - skölj av med vatten. Massera därefter in en droppe arganolja på läpparna.  Läpparna blir härligt mjuka!
 • Använd som kroppsolja efter dusch - ger silkeslen hud med fin lyster. 
 • Smörj in händerna och ge naglarna en härlig oljebehandling på samma gång.

Håret

 • Gör en hårinpackning medan du är på stranden och skydda samtidigt håret från solen. Värm lite olja och massera in i hårlängderna. Vira en handduk eller sätt en annan trevlig huvudbonad över håret och låt sitta i under dagen. Tvätta ur och få härligt mjukt hår med vacker lyster. 
 • Applicera några droppar efter styling mot frissighet eller torra och klyvna hårtoppar. 
Arganolja köper du här >

 


Sminktips till dig som är 50+

Sminktips till dig som är 50+

Vid 50-plus kan jag ibland känna att utsidan inte riktigt speglar insidan och att jag ibland ser lite trött ut. När man kommer upp i ålder och får en mer mogen hy kan det vara svårt att hitta produkter som känns bra och som håller hela dagen. Många gånger är huden torr och man behöver make-up som inte kakar och lägger sig i de små linjerna. Jag har torr hud som har börjat förlora sin elasticitet, mina erfarenhetslinjer har blivit tydligare och lite mörka partier har dykt upp under ögonen. Jag ser väl helt enkelt ut som en 50-åring. Känner du igen dig?

Jag har hittat ett antal smink-produkter som jag trivs med. De ger ett snyggt och naturligt resultat och jag vill dela med mig av dessa.
Grunden till en snygg make-up är en bra hudvårdsrutin. Den ska jag inte skriva om här idag utan jag utgår från en väl rengjord och återfuktad hud.

Ekologiskt smin för mogen hy


Basen

Hynt Beauty - Duet Perfecting Concealer är en krämig, lättarbetad och dryg concealer som jag använder i nyansen Light. Jag tar ytterst lite och lägger den på mörka partier under ögonen samt i ögonvrån för att ljusa upp. Viktigt är att endast applicera där den behövs och att inte överdosera. Klappa eller stryk försiktigt in den med ett finger så smälter den in i huden.

Juice Beauty - Flawless Serum Foundation är min nya favorit!
Serumet har en lätt konsistens och flaskan behöver skakas ordentligt innan man trycker ut produkten. Foundationen smälter in i huden och ger en andra hud känsla som  känns skön och blir naturlig. Den finns i många nyanser och den som passar min hudton heter Sand. Jag applicerar gärna serumet med fingertopparna då jag upplever att det lättare smälter in i huden när det värms upp av kroppstemperaturen. Man kan även applicera med en foundation borste. Jag vill ha en lätt täckning så 1-1,5 pump räcker till hela ansiktet. Snabbt, enkelt och perfekt till vardags för mig. Det går även utmärkt att bygga upp ett täckande resultat. Detta görs bäst med blender

Hynt Beauty - Encore Fine Pressed Powder
Min nyans är Nude Sand. Detta puder avslutar jag med de dagar jag känner mig extra trött. Hudtonen jämnas ut ytterligare, dämpar min röda näsa perfekt samt ger en felfri och matt finish. Trots det matta resultatet ser det inte torrt och kakigt ut utan håller hela dagen. 

Ögonen

Zuii Organic - Certified Organic Eyebrow Definer använder jag i nyansen Taupe för att definiera och forma mina ögonbryn. Den är mjuk och färgen kommer fram i kontakt med huden. Lätt att applicera och att få precis den definition och styrka som jag vill ha. Jag brukar även använda den vid nedre franskanten för att förstärka ögat lite.

Hynt Beauty - Nocturne Mascara använder jag till ögonfransarna. Det är en mascara som sitter bra och som öppnar upp mina ögon på ett fint sätt.

Jag använder sällan ögonskugga för det är så tidskrävande. Men de gånger jag ska sminka ögonen så är mitt tips för att få det att sitta snyggt:
lägg en primer på ögonlocket och därefter en hudfärgad puderskugga. På så vis sitter skuggan hela dagen och lägger sig inte i vecken. Därefter, kan du applicera ögonskuggan du vill ha, så sitter den fint. 

Kinder och läppar

Här använder jag RMS Beauty - Lip2Cheek - Illusive både som rouge och till läpparna. Den ger en naturlig fräschhet till kinderna och lyser upp läpparna på ett fint sätt. Den är pigmentrik, så endast lite behövs, och appliceras bäst med fingrarna då den smälter i kontakt med huden.

Det lilla extra

Om jag vill piffa upp mig ytterligare så avslutar jag med att applicera Hynt Beauty - Lumiere Radiance Boosting Powder. Detta är ett lätt puder som ger huden en fantastisk lyster och en hälsosam look. Det smälter på huden, ger liv och lagom glow utan att det ser torrt och kakigt ut.

Jag trivs med mig själv och med min ”look” som 50-plus. Med lite hjälp av dessa naturliga produkter som både vårdar och ger fint resultat är jag redo att ta mig an dagen och allt den har att erbjuda.


Recension Juice Beauty - Green Apple Peel Sensitive

Recension Juice Beauty - Green Apple Peel Sensitive

Jag har provat Juice Beauty - Green Apple Peel Sensitive under ett par veckor och det är jag glad för! Peelingen är en mildare variant av deras Green Apple Peel Full Strength. Den arbetar själv, ingen skrubb, med hjälp av AHA-syror som milt exfolierar bort död och torr hy. Det är en gulbrun gel som har en svag frisk doft och jag har applicerat den på ansikte, hals och decoletage och låtit den sitta 5-10 minuter.

Jag har ganska reaktiv hud så den blir lätt röd och "säger ifrån" snabbt om den inte tycker om det jag utsätter den för. Jag har provat ganska mycket produker under en period = min hy är ganska sur på mig just nu, så första gången jag applierade peelingen lät jag den bara sitta 5 minuter. Det "kittlade" och stack lite i huden men det är helt normalt. När jag sköljde av peelingen var huden röd, men jag smörjde in mig ordentligt med serum och kräm och gick och la mig. På morgonen efter vaknade jag med mjuk smidig hy och den kändes jätteskön. 

Jag har fortsatt att använda peelingen 2 ggr i veckan och vågat låta den sitta lite längre varje gång, så nu är jag uppe i 10 minuter. Det känns som att huden klarar den bra och jag upplever att den tar upp produkterna jag smörjer in mig med bättre nu. Jag har helt enkelt fått bort torrhet som suttit i vägen. Det allra bästa resultatet känner jag att jag fått på hals och dekolletage, ser mycket fräschare ut. 

Imorse på väg ut genom dörren säger min dotter, mamma du ser jättefräsch ut idag - vad har du gjort?  Kan man få en bättre komplimang och start på dagen?!

Green Apple Peel Senesitive har utgått ur vårt sortiment och vi rekommederar Evolve Miracle Mask istället. 

5 tips på hur man kan använda neemolja

5 tips på hur man kan använda neemolja

Neemolja är en indisk olja med lång tradition och den är en viktig ingrediens inom Ayurvedisk medicin. Neemträdet kan bli 25 meter högt och kan leva upp till 200 år. Den kallpressad oljan utvinns ur trädets frökärnor. Den är trögflytande i konsistensen och har en säregen stark doft som vissa kan vara känsliga för.

Jag älskar produkter som är multifunktionella och som jag kan ha nytta av i vardagen. Neemoljan har många egenskaper men främst är den antibakteriell, antiseptisk och svamphämmande. Den kombinationen gör den mångsidig och här kommer tips på hur man kan använda den.

Naturligt miljövänligt insektsmedel mot ohyra och bladlöss

Visst är det tråkigt när chiliplantan eller en favoritväxt blir besökta av småkryp. Men, med neemolja får du enkelt och naturligt bort dem. 
Blanda 1 tsk neemolja med ½ tsk såpa i 1 liter vatten. Häll i en sprayflaska och spraya på dina växter. Man kan även spraya jorden och runt stammen.

Denna blandning kan användas till växter både inom- och utomhus, men var försiktig om du har nyckelpigor för det kan skada dem också.

Mjäll

Mjäll eller kliig hårbotten är inte roligt. Neemoljans egenskaper lugnar och hjälper hårbotten att komma i bättre balans. 
Blanda ett par droppar neemolja i ditt schampo eller balsam. Massera in och låt sitta ett par minuter och skölj ur. Upprepa regelbundet till problemet försvinner. 

Fotvård, nagel och fotsvamp

Svamp på fötter och naglar kan vara envist. Neemoljans svamphämmande egenskaper är till hjälp här. 
Gör ett fotbad. D
roppa 5-10 droppar i det varma vattnet och blanda runt, sitt en stund och slappna av. För yterliggare vård kan man göra en oljeblandning som man smörjer in fötterna med efteråt. Blanda 70 ml tistelolja och 30 ml neemolja, tillsätt 10 droppar teatree-olja och blanda i en flaska. Låt blandningen stå mörkt och svalt. 

Småsår och mindre hudirritationer

En olycka händer så lätt ! Man river sig när man jobbar i trädgården, barnen trillar av cykeln och skrubbar knäna eller man råkar skära sig när man ska vara mästerkock. Vid småsår, skrubbsår och hudirritationer kan neemoljans egenskaper vara till nytta.  
Blanda neemolja med en mer flytande vegetabilisk olja som t.ex rapsolja eller tistelolja. Ta 5-10% neemolja i blandningen. Stryk över området. 

Anti-mygg

Mygg tycker inte om doften av neemolja. Blanda kokosolja och neemolja (5-10%) och sätt på utsatta ställen på kroppen. Vill man dölja doften av neemolja, för egen del, så tillsätt ett par droppar eterisk olja (2 droppar/10 ml blandning). Förslagsvis lavendel eller citrongräs vars doft insekter inte heller tycker om. 


Neemoljan är trögflytande och kan stelna vid temperaturer under 20 grader. Vill man göra den mer flytande kan man försiktigt värma den i vattenbad.
Neemolja ska inte användas på små barn, av gravida eller om man ammar.


ARTIKEL 1-10 AV 49.1 2 3 4  Nästa »  | Visa alla 
Instagram
TEAM SOFTSKIN
Anna
Cecilia

Vi som bloggar här är Anna (kvinnan bakom Softskin) och Cecilia (CIDESCO hudterapeut). Här delar vi med oss allt som rör ekologisk skönhet och hållbar livsstil. Om det är något speciellt du vill läsa om, så tveka inte med att höra av dig till oss!