Softskin Magazine
Alltid Naturlig & Ekologisk Hudvård Mot djurförsök Handla Tryggt
040-65 120 00 info@softskin.se

Softskin Magazine

Lip intimate care

Hur man bäst tvättar underlivet

Hur underlivet mår är inget man vanligtvis pratar om. Vi tycker tvärtom, att vi måste prata mer om det...

Henné Organics

Recension på Henné Organics

Det finns inga tvivel om att det är otroligt lyxiga produkter. Vi hade höga förväntningar och de har inte gjort oss besvikna...

Eteriska oljor

Förkylningstider - 5 Tips på hur eteriska oljor kan vara till hjälp 

Med ett eteriska oljor kan du helt naturligt och enkelt komma på fötter igen. Ren eterisk olja är mycket koncentrerad...

Juice Beauty Recensioner

Juice Beauty Recensioner

Vi är störtförälskade i Jucie Beauty! Det känns inte som vanliga ekologiska hudvårdsprodukter och inte heller känns det som konventionella produkter. Det är en klass för sig. Låt oss grotta ner oss i Juice Beauty med ett par recensioner. 

Det finns idag tre serier: Blemish för oren hy, Green Apple för pro-ageing och Stem Cellular för anti-ageing. Blemish serien är billigare medan Stem Cellular kostar mer. Med tanken på vad de innehåller och hur bra de presterar så tycker jag att prislappen är rättvis.

Juice Beauty testar inte sina produkter på djur och de är alla veganvänliga. Produkterna är ekologiska, hållbara för miljön och “reef safe” dvs skadar inte vattenlivet. Grundaren Karen Behnke brinner för hälsosam livsstil kombinerat med ekologiska produkter med en vetenskaplig twist. Det handlar om ganska avancerade produkter med mycket kemi och mikrobiologi inblandat. Deras fokus är att produkterna ska vara högpresterande av hög ekologisk kvalitét, så att varje droppe ska mata huden.

Kortfattat så har de skippat vattnet och använder istället fruktjuicer. Vi pratar om helt unika blandningar av fruktstamceller med vitaminer i Stem Cellular serien och andra specialframtagna vitamin-kombos. Inte så konstigt att de känns så annorlunda mot allt annat vi testat. Produkterna är annorlunda!

Stem Cellular CC Cream

Den här är en grymt skön kräm med SPF 30. Otroligt lättarbetad och smälter in i huden utan att varken kännas trög, torr eller jobbigt solkrämstjock. Den kakar sig inte det minsta på torra områden. Detta helt utan nanopartiklar! Jag gillar glow och denna ger lagom mycket lyster på min torra hy. Min hy har inte varit på topp pga mycket stress på senare tid och den plötsliga kylan.

Täckningen är lätt och utjämnande. Såhär på hösten/vintern på min nuvarande hy är täckningen otillräcklig. Mina skavanker lyste tyvärr igenom CC krämen. Jag blev besviken men fortsatte att använda den för att ge den en chans. På mindre än en vecka blev huden så mycket vackrare och i allmänt bättre skick. De skojar inte när de pratar om stamceller och vitaminer. Det här är en CC kräm med hög SPF integrerad med en verkningsfull ansiktskräm. Nu räcker den lätta täckningsgraden, då huden blivit mer felfri.

Alla flugor i en smäll - BAM!

Flawless Serum Foundation

Serum foundation har en rinnig konsistens, skiktar sig och måste skakas innan användning. Funkar lika bra att applicera med fingrarna, sponge eller borste. Jag gillar fingrarna, smaksak helt enkelt. Den är doftfri och täcker imponerande bra! Det finns tjockare, mer täckande foundations, men ingen som smälter lika fint in i huden och ger en naturlig finish. Den här varken känns eller syns och ser lika fin ut i slutet av dagen utan att kaka sig.

Jag behöver egentligen inte denna foundation då huden redan ser fin ut med deras CC cream. Men huden blir så himla perfekt och vem tackar nej till att se riktigt snygg ut? Med CC cream som bas behövs dessutom endast en liten minipump av denna. Jucie Beautys Serum Foundation rankar lätt nr. 1 på min bästa flytande foundation lista. 

Juice Beauty stem cellular peeling wash

Stem Cellular Exfoliating Peel Spray

Denna peeling är den galnaste eko produkt jag någonsin provat! Stem Cellular serien riktar sig till mogen hy, men denna peeling passar alla. Den gör att döda hudceller omedelbart lossnar. Så bara efter några sekunder kan man se fluffbollar på huden d.v.s. döda hudceller som lossnat och klumpat ihop sig. Det är lite urk-varning, men hey, undertill kommer len, jämn och mjuk hy fram! 

Jag lyckas inte spraya denna på mitt ansikte utan att träffa ögonen, så jag sprayar på handen som jag sedan masserar på ansiktet. Det lossnar dock hudcellsbollar från handen, kanske ska prova spraya i en mini skål istället. 

Man behöver inte vara rädd för denna peeling, för den är trots effektiviteten väldigt mild. Det är bara de döda hudcellerna som lossnar, den löser inte upp hudfett. Faktum är att denna peeling har gjort att foundationen sitter jämnare och att de krämer, oljor och masker jag använder får bättre effekt. Så huden inte bara ser finare ut och känns bättre utan den maxar allt annat man matar huden med. Bästa peelinger ever som kommer att räcka i en evighet. Hela 50 ml och man behöver inte alls mycket. Denna rekommenderar jag varmt!

Green Apple Brightening Eye Cream

Green Apple serien ger en jämnare och klarare hudton. Första intrycket var att pumpen överdoserar. En pump ger mycket kräm och det är svårt att få ut mindre. Krämen går lätt in i huden och verkar varken göra till eller från.

Efter en veckas användning, morgon och kväll, så blev mina mörka ringar så grymt mycket ljusare! Jag tror att det var såhär jag såg ut för 10 år sedan innan jag fick barn. Jag gick hela helgen utan smink utan problem, annars har jag alltid concealer under ögonen. Nu vet jag inte om jag hade fått samma fantastiska resultat om jag hade snålat med doseringen. Jag kan inte vara utan denna ögonkräm nu. 

Blemish serien

Den enda serien jag inte har provat är Blemish serien. Det är inte så ofta jag får orenheter, huden är mest torr. Däremot har jag sett många videos och recensioner där folk tycker sig se förbättrade resultat på bara 1-2 veckor. Är det någon som provat Blemish produkterna, så får ni gärna dela med er om vad ni tycker om dem. Syramanteln - hur du undviker att rubba den

Syramanteln - hur du undviker att rubba den


Grunden till en sund, hälsosam hud är en frisk syramantel eller med ett annat ord, hudens skyddsbarriär. Syramantel finns över hela kroppen även i hårbotten. Den produceras av kroppen och finns som en osynlig film allra ytters på huden och består främst av talg, fuktbindande ämnen, karbamid och mjölksyra.

Varför syramanteln är viktig

Syramanteln har flera olika funktioner:
 • den bevarar hudens ph-värde. Balans i hudytan har ett pH på ca 5 - 5,5
 • den hindrar skadliga bakterier, svamp och mikroorganismer att få fäste i huden då de inte trivs i den sura miljön
 • bevarar balansen mellan fukt och fett på hudytan
 • den skyddar huden mot inre och yttre angrepp

Vad händer när syramanteln rubbas?

När vår syramantel kommer i obalans eller skadas kan man få hudproblem.
Huden reagerar med :
 • att bli torr, uttorkad
 • att överproducera talg för att återställa balansen
 • hudirritationer (eksem)
 • att bli känslig
 • att få orenhet och akne
handtvätt tvål lödder

Varje gång vi tvättar huden tvättar vi även bort lite av syramanteln.
För att behålla den intakt och huden frisk är det viktigt att se över sina rengöringsprodukter både till ansiktet, kroppen och håret. Många hud- och hårvårdsprodukter har inte samma pH-värde som huden och kan då rubba den skyddande syramanteln. 

Använder man produkter med uttorkande tensider eller tvättar sig för ofta riskerar man att tvätta bort för mycket av syramanteln. Kroppen bygger upp den igen men hudens pH-värde kan komma i obalans. Då blir det fritt fram för bakterier och mikroorganismer att få fäste, huden klarar inte av att behålla sin fukt och börjar överproducera talg, en miljö som bl.a aknebakterier trivs i. Syramanteln kan också påverkas av överdriven solning, dålig kost, vissa läkemedel och inre och yttre stress.

Detta kan du göra

Om du upplever att din syramantel rubbats rekommenderar vi att du använder:
.

Fyra tips för en mer hållbar black friday shopping!

Fyra tips för en mer hållbar black friday shopping!

Vi fick en fråga på mailen om varför vi använder plast som stötdämpande medel i våra paket. Riktigt viktig och bra fråga! Vi vet precis hur vi vill driva vår verksamhet och hur vi kämpar varje dag för att göra det möjligt. Vi vet också att hållbarhet och miljötänk är en av grundstenarna i Softskin. Men vi blev påminda om att det inte är alltid tydligt för er som handlar hos oss. Något som såklart alltid är relevant och viktigt, men kanske extra mycket nu inför stundande helgkampanjer.

Utfyllnads- och stötdämpande material

Hör och häpna. Vi har aldrig behövt köpa utfyllnadsmaterial! Vi sparar på fluffiga puffar, papp av olika slag, plastkuddar med luft, bubbelplast, skyddskartong etc. Eftersom vi är så duktiga på att packa, så behöver vi inte fylla ut så mycket tomrum. Det viktigaste här är att rulla in glasflaskor ordentligt i bubbelplast, då hanteringen av paketen av fraktbolagen kan vara tuff.

Fördelen är att vi återanvänder och hoppas att våra kunder återvinner. Nackdelen är att det kan se lite tråkigt ut med plast och andra udda material runt våra härliga ekologiska skönhetsprodukter. Därför har vi sedan ett tag tillbaka i tiden pimpat upp paketen med ett färgglatt ark. Det håller dessutom fluff och annat smått på plats. Hoppas ni gillar det!

Black Friday

Vi hör kritiken till Black Friday, och håller med! Så, varför är vi med? Jo, dels är efterfrågan väldigt stor. Vi uppmanar folk att handla med eftertanke (precis som när vi handplockar vårt sortiment). Samtidigt brinner vi för att göra hållbara, ekologiska och naturliga produkter lätttillgängliga för så många som möjligt. Även om ekologisk skönhet har växt explosionsartat sedan vi startade 2006 så är det fortfarande många som inte vågat prova det. Black Friday kan bli en startpunkt för många mot en renare och mer hållbar konsumtion av skönhetsprodukter.

Förra året var det många som hade Black Weekend. I år är det Black Week som gäller. Undrar om det blir black month nästa år eller varför inte Black Year? Vi på Softskin tycker att det räcker med Black Friday och Cyber Monday.

Såhär kan du handla smart!

Här är några tips från oss när du handlar på black friday.

 • Inventera! Vad behöver du? Är det något som håller på att ta slut? Skriv gärna upp dessa och håll utkik efter dem när det är kampanjer.
 • Ska du iväg på en resa och behöver solkräm? Planera och tänk efter. Att samla sina köp är både tidsbesparande och bättre för miljön. Visste ni att 1:a klassbrev och paket går med flyg medan vår gröna frakt går med tåg?
 • Bestäm i förväg och skriv upp vad du inte får lov att köpa. Kanske har du redan 20 olika ögonskuggor? Då är det klokt att inte köpa fler även om det är lockande priser.
 • Istället för att köpa många billiga julklappar till en person, så tänk på kvalitét framför kvantitet.


Förkylningstider - 5 tips på hur eteriska oljor kan vara till hjälp

Förkylningstider - 5 tips på hur eteriska oljor kan vara till hjälp

Det är förkylningstider. Med ett litet husapotek av eteriska oljor kan du helt naturligt och enkelt komma på fötter igen. Ren eterisk olja är mycket koncentrerad och ska aldrig användas direkt på huden. Använd ej till barn under 3 år och förvara dem utom räckhåll för barn. 

Ont i halsen och förkylning på gång

Gurgla med tea tree vatten. Fyll ett halvt glas med vatten och droppa i 3 droppar tea tree olja, rör om. Gurgla ett par gånger och spotta ut. Ta en klunk till och skölj runt i munnen. Tea tree är anti-bakteriellt och antiseptiskt.

Täppt i näsan

Fyll en skål med hett vatten och droppa i 2 droppar pepparmyntsolja. Rör om och andas in doften med stängda ögon. Nästäppan lättar och det känns genast bättre.

Sårig och öm hals av hosta

Blanda 3 droppar lavendelolja i 3/4 glas med vatten och rör om. Gurgla med blandningen för att lugna sårig och öm hals.

Många runt omkring som är sjuka

Gör en rumsspray med vatten och eteriska oljor och spraya i rummet för att rensa luften och hålla bacillerna borta. Ta 20 droppar eterisk olja till 1-2 dl vatten. Tänk på att skaka flaskan ordentligt innan du sprayar. Eteriska oljor som är bra till detta är tea-tree,  citron och pepparmynta.

Sov gott och lindra huvudvärk

Droppa 2-3 droppar lavendelolja på en näsduk och lägg på kudden så att du kan andas in doften. Lavendel är lugnande och avslappnande.


Softskin Magazine - Good Stuff to Read + Rabattkod

Softskin Magazine - Good Stuff to Read + Rabattkod

Nu har vi äntligen släppt Softskin Magazine! Här kommer vi att samla allt som är intressant att veta om Softskin, ekologisk skönhet och hållbar livsstil. Vår gamla blogg kommer att finnas kvar, men från och med nu är det här vi kommer att skriva. Under invigningen kommer vi att hålla tävlingar, så titta in här med jämna mellanrum!

I samband med det nya Magazinet, släpper vi även vår nya slogan "Good stuff for your skin". Det speglar vårt arbete sedan dag ett för tolv år sedan vilket känns helt rätt för oss. I Softskin Magazine kommer du därför hitta massor av "Good stuff to read" :D

Vi inviger vårt magazine med en kampanj på våra tre största blogghits genom åren! Aktivera koden: blogghits så får du 20% på dessa! Koden är giltig t.o.m. tors. 22/11. Här kommer en presentation av våra bloggvinnare!

Blogghits softskin

Anita Grant - Cacay Oil 

Blogginlägget om Cacay oil tog oss alla med storm. En enda ingrediens, en vegetabilisk olja som snabbt gav märkbara resultat blev snabbt en succé. Cacay oljan är fortfarande en av de mest populära vegetabiliska oljorna hos oss.

Värt att nämna är att flaskan numera fått en kartonghylsa som skyddar flaskan under transport. Förpackningen är ju också väldigt snygg, vilket är ett stort plus om man vill ge bort den som present. Flaskan är numera 10 ml, men priset/ml är densamma (någon krona billigare faktiskt). Väldigt bra för de som bara vill prova på eller bara använda någon droppe då och då för att boosta andra produkter.
Cacay Oil hittar du här >

Hynt Beauty - Discovery kit

Inlägget om lanseringen av Hynt Beauty blev snabbt en hit. Deras smink och solkräm blev och är än idag mycket populära. Idag har många upptäckt Hynt Beauty tack vare deras generösa Discovery kit. Vi rekommenderar varmt Hynt Beauty till de som har problem med att smink kakar sig och för de med torr eller åldrad hy.
Bästsäljaren Discovery Kit Light hittar du här >

Crearome - Avocadoolja 

Det var många år sen det bloggades om avocadoolja. Faktum är att det fortfarande är en av de oljor vi gillar bäst för riktigt torr hy. Underbar både till ansiktstvätt och som ansikts- eller kroppsolja. Prisvärd och riktigt, riktigt bra multiolja!
Grön avocadoolja hittar du här >


Har du förslag på vad du vill se mer av här, så kommentera detta inlägg. Hoppas ni gillar vårt nya Magazine lika mycket som vi gör!
.

ARTIKEL 21-25 AV 25. «Föregående 1 2 3  | Visa alla 
GOOD STUFF TO READ
Instagram
TEAM SOFTSKIN
Anna
Cecilia

Vi som bloggar här är Anna (kvinnan bakom Softskin) och Cecilia (CIDESCO hudterapeut). Här delar vi med oss allt som rör ekologisk skönhet och hållbar livsstil. Om det är något speciellt du vill läsa om, så tveka inte med att höra av dig till oss!