Kom igång med att träna med en mobilapp!

Ursäkterna är milslånga. Jag har de bästa ursäkterna:

  • mina höfter (foglossningsproblem) klarar ej av ett pass på gymmet.
  • jag har svårt att hitta tid regelbundet för träning
  • jag skulle helst vilja träna kvällstid men har ingen lust att gå ut när det är mörkt
  • jag har sjukt dålig kondition och styrka, det känns tungt och jobbigt att komma igång
  • jag har för dålig disciplin för att träna hemma själv. Det är helt hopplöst.

Det finns säkert fler men oavsett vad så tar en bra träningsapp död på alla ursäkter! Du behöver varken snygga träningskläder, gymkort eller utrustning (yoga matta är iofs bra). Bara 7 minuter, lite golvyta, en stol och en vägg.

Om du vill veta mer, så googla på 7 minuters träning eller 7 minutes workout. Vetenskapliga studier har visat att 7 minuters effektiv träning ger både kondition och styrka på en kortare tid än ett längre träningspass som innehåller kondition och styrka separerat.

Googla inte upp övningarna om du har bra ursäkter! Då ger du upp direkt. ”Åh nej, jag klarar inte att göra sådana övningar”. Det handlar om 12 övningar med paus mellan (så det blir lite mer än 7 minuter). Vem bryr sig om att det ser töntigt ut eller att man inte orkar i början? Dra för gardinerna och gör ditt bästa! Du kommer att bli förvånad över hur effektiv träningen är.

seven logo
Gillar du stilrena och enkla appar, där du inte behöver göra en massa inställningar? Prova Appen ”Seven”. Den är gratis!

7-minute-workout-seven-with-high-intensity-interval-training-challenge-1-0-s-386x470
Det finns inga ursäkter, starta appen och kom igång med ett klick. Ta gärna fram en yogamatta, var barfota eller ha träningsskor. Gör som appen säger och visar. Enklare än såhär blir det inte. Denna app uppmanar dig att träna 7 minuter varje dag och för varje månad du gör detta låser du upp en ny övning. Man får bomma 3 gånger och ta igen de genom att träna extra. Det är beroendeframkallande och kul! Tycker du att 7 minuter är för lite kan du med denna app träna upp till 5 cirklar – 40 minuters långt pass (puuh!).

Med appen ”Seven” tränade jag 7 minuter varje dag. Men efter 1 vecka tröttnade jag på övningarna och orkade inte hålla på i en hel månad för att låsa upp en ny övning. Man kan köpa övningarna, men jag snubblade över en ännu bättre 7 minuters träningsapp som heter ”7M Workout”.

7M workout logo
Denna är snygg och enkel. Även denna är gratis! Men här kan du göra rätt mycket inställningar och val. Det finns 5 svårighetsgrader, där 1 är nybörjare. Man kan köra det klassiska 7 minuters passet, men man kan även välja ett smart pass. Det smarta passet anpassar sig efter dig. Om du utvärderar passet efteråt (lätt – svårt) anpassar den övningarnas svårighetsgrad samt vilotiden till nästa pass. Du kan betygsätta tumme upp eller ner på varje övning. Då kommer den att välja en alternativ övning till nästa gång. Det finns uppvärmning (som jag ej provat) om man vill, samt ”cool down training”. Cool down är stretching, vilket är riktigt bra!

7-Minute-Workout-burpees
Det finns mycket som är bra med denna app. Men det allra bästa är att den visar övningarna på ett tydligt sätt samt kommer med bra tips och instruktioner. På detta vis är risken för att man gör fel och skadar sig mindre. Dessutom känns det alltid roligare när man gör rätt och gör framsteg samt ser resultat med tiden.

Det enda som kan vara en nackdel är att den inte gör något särskilt när man inte tränar. Den varken skäller eller plingar. Man straffas inte eller förlorar något. Men får man resultat, då appen är kul och bra, då tränar man!

JUST DO IT!

4 reaktioner till “Kom igång med att träna med en mobilapp!”

  1. Grymt tips! Jag är en mästare på ursäkter i perioder så appar för hemmaträning är bra att ha när jag saknar motivation att gå till gymet 🙂

  2. Vilka bra tips! Jag gillar även att träna med träningsvideor på youtube, upptäckte för några månader sedan kanalen blogilates och sen dess har jag varit fast. Där finns massor med olika videor som fokuserar på olika områden på kroppen och även kondition. Dessutom kommer det varje månad ut en färdig träningskalender som man kan följa, så man tröttnar inte i första taget. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *