Frasiga, vegan och glutenfria våfflor

Dessa vegan och glutenfria våfflor är supergoda! Lägg på galler så håller de sig riktigt frasiga! Smeten håller även till nästa dag vid förvaring i kylskåp.

våffla

2,75 dl majstärkelse (ex. maizena)
1,25 dl bovetemjöl
1 msk bakpulver
100 g mjölkfritt margarin (Carlhamns)
3 dl havremjölk

Till detta kan man mixa en god raw vaniljsås med hallon som tillbehör.

2 st ekologiska bananer (mogna, ej grön)
1 krm ekologisk mald vanilj (ej vanillinsocker!)
1-2 skvättar havremjölk (till den rinnighet som önskas)
3 stora tsk ekologisk virgin kokosolja
1 tsk solroslecitin*

*inget måste, men skippas denna kan man bara ha lite mjölk i, en skvätt. Solroslecitinet gör såsen krämigare.

Låt såsen få vila en stund i kylskåp för att tjockna. Kokosoljan stelnar och gör såsen mindre rinnig.

8 reaktioner till “Frasiga, vegan och glutenfria våfflor”

  1. Åh, låter mumsigt måste testas!:-) Ska prova att byta ut havremjölken bara. Jag hör till den lilla skara av glutenintoleranta som inte heller tål havre…
    Måste också passa på och säga att jag gillar webshoppens paketlösningar med sina roliga namn. 🙂

      1. Okej. Tack för snabbt svar! Jag står för att fixa de glutenfria våfflorna nu idag på ett event med Djurens rätt och dessa ser smarriga ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *