Receptet på en riktig god jul!

Dessa underbart goda raw chokladbollar är så enkla att göra! Det går knappt att förstå  hur något så enkelt kan vara så gott och nyttigt! Dessa uppskattas både av barn & vuxna och är ett nyttigare alternativ på julbordet.

kakaobollar-jul

–  Ta ett gäng färska dadlar av god kvalitet. Ju mjukare och saftigare, desto bättre. Dela och kärna ur. Tryck ut köttet och släng skalet.
– Tillsätt kakao, ca 50:50 dadlar:kakao mätt i volym. Mängden kakao kan justeras efter smak och tycke. Mindre kakao ger mjukare och saftigare bollar. Mer kakao ger fastare och en mer intensiv smak av kakao.
– Blanda och tillsätt kakao tills det inte klibbar längre och en jämn, icke-klibbig deg fås.
– Rulla små bollar i chokladpralin-storlek.
– Rulla dem i lite kakao. Sätt in i kylskåpet. Klart!

Dessa går hem även hos dem som inte gillar dadlar. Den goda chokladsmaken är helt klart dominerande. Det är också väldigt svårt att gissa sig fram till ingredienserna och de flesta tror att det både innehåller rörsocker och smör. Ack så fel! Piffa till med ingefärapulver, kanel eller pepparmintssmak för att få dem riktigt juliga. Jag tycker dock att grundreceptet är godast. Gör många på en gång, du kommer inte att ångra dig!

Jag vill önska alla en riktig god och kärleksfull jul!
Massor av kramar,
Anna

2 reaktioner till “Receptet på en riktig god jul!”

    1. Tack för frågan! Jag ändrar i inlägget så det blir tydligare. Jag har använt färska. Ju saftigare de är, desto mer kakao behövs. Det behövs rätt mycket kakao, så bli inte förvånad över mängden kakao som går åt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *