Recension: Weleda Salt Tandkräm


Jag misstänker att jag har dåligt saliv. Hur jag än anstränger mig med noggrann borstning och användning av tandtråd så får jag ändå mer eller mindre tandsten. Nu är jag rätt slarvig. Jag skyller på tidsbrist…

Ekologiska tandkrämer eller tandkrämer utan fluor över lag är svåra att hitta. Ännu svårare är det att hitta en med bra innehåll och som verkligen funkar. Weledas salt tandkräm gör verkligen jobbet och funkar bättre än traditionell fluortandkräm anser jag. Trots att den inte löddrar så behövs det inte mycket på borsten. Tänderna blir väldigt glatta och glidiga, så man kan inte borsta hårt med stora tag, utan små små, nätta tag, så som man ska. Rent blir det, precis som efter du varit hos tandläkaren. Med tungan kan man känna tändernas rena och glatta yta. Supernice!

Något som är mindre nice är smaken. Påminner mig om de hemska kinesiska örtmedicinerna mina föräldrar kokte till mig när jag var liten. Blääh. Tandkrämen har även en ganska stark pepparmintsmak, men tycker ändå att det andra ”örtiga” dominerar i smaken. Men som allt annat så vänjer man sig med tiden. Nu registrerar jag inte smaken längre.

Saltkornen är ganska stora och ger en salt smak. Trodde först att saltet var till för att ge en lätt slipning men den ska öka det naturliga salivflödet och därmed den fysiologiska självrengöringen. Efter att ha använt salt tandkrämen i drygt 1 vecka tycker jag att den tandsten som finns, vilket är i mindre mängd än vanligt, känns sprödare och därmed lättare att skrapa bort eller få bort med tandtråd.

+ Det blir superrent och ger glatta ytor.
+ Pga glidigheten tvingas jag att borsta med små, nätta tag. Bara bra då jag vanligen borstar helt för hårt.
+ Jag får mindre tandsten, och den tandsten som blir kvar känns lättare att få bort.
+ Det behövs inte mycket på borsten.
– Smaken

Smaken drar ner betyget men jag ger den toppbetyg ändå, då resultatet är svår att slå!

Betyg: 4.5 av 5

8 reaktioner till “Recension: Weleda Salt Tandkräm”

      1. Den smakar lite lakrits tycker jag. Tycker att jag blir väldigt fräsch i munnen av smaken faktiskt 🙂 Minus är dock att om man får den på kläderna så blir de rödfläckiga, eftersom tandkrämen är röd. Tips är att luta sig över vasken ordentligt eller borsta tänderna utan kläder:-)

  1. Hej! Jag hittade en jättebra tandkräm på Life, och den var utan flour…nu kommer jag såklart inte ihåg vad den hette men har faktisk inte upplevt samma problem som med att hitta en bra tandkräm!

    1. Det beror på vilken produkt du tänker på. Det är sällan en produkt är 100% ekologisk. Exempel på 100% ekologiska produkter är salvor och feta krämer. Exempelvis får inte vatten räknas som ekologisk så duschgeler som innehåller mycket vatten kan aldrig vara 100% eko. På Weledas sida kan man läsa om de olika NaTrue graderingarna (längst ned). Tycker att Naturligt Snygg Hannah har gjort en bra sammanfattning här. Notera att en produkt som bär NaTrue graden 1, dvs den lägsta graden innebär inte alla gånger att den inte innehåller ekologiska råvaror. Oftast innehåller produkter ekologiska råvaror fast inte tillräckligt stor andel (%) för att nå kraven för grad 2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *