Hälsomässa i Malmö

I söndags var jag på Natural Products mässan som hölls i Malmö (yay!). Det var allt inom hälsa och skönhet (ej för allmänheten tyvärr). Mycket raw food (choklad!), diverse kosttillskott och såklart en hel del hud och hårvårdsprodukter. En beauty-junkie som jag är var adrenalinet och pulsen hög! Det var så himla lätt att stå och klämma, känna och grotta ner sig i INCI listor och prata med trevliga utställare, men eftersom jag skulle hem inom 3 timmar för att amma var det viktigt att även ha ett högt tempo.

Det märks tydligt att tillverkarna har förstått att eko går att sälja och att intresset är stort. Men det finns fortfarande en hel del tillverkare som rider på den gröna vågen. Jag förstår att det är svårt för konsumenter att urskilja vad som är bra eller inte. För själv blev jag många gånger vilseledd. Förpackningarna kan se så himla Eko och tilltalande ut, men INCI listorna talar för sig själva. Exempelvis fick jag syn på naturlig och ekologisk HÅRFÄRG! Åhh… ahhh… åh nej… Naturligt och ekologiskt förvisso men insmygande synteter och tillsatsämnen. Mycket inom ekologisk hudvård var parabenfritt (det var de noggranna med att poängtera) men ersatt med andra konserveringsmedel som jag inte anser är ok. Jag är väl extremt petig vad gäller innehåll, men jag vet att det går att tillverka rena ekologiska hudvårdsprodukter, så varför nöja sig med halvdanna? Det här hände många gånger:

– Ohh wow, is this organic?!!
– Yes! It’s aaall natural.
– Ok, but is it organic?
– Well, no. But it’s aaall natural!

Jag har absolut inget mot naturliga hudvårdsprodukter, men tycker att det är fult att försöka undvika att svara på en så enkel och viktig fråga. Det mesta var sådant som jag inte kan ta in pga underkänt innehåll, men ett fåtal guldkorn hittade jag ska ni veta! Fick hem 3 välfyllda påsar fullt med info och prover så här ska det läsas och provas så det ryker!

7 reaktioner till “Hälsomässa i Malmö”

  1. Måste bara säga hur imponerad jag är av din starka, noggrana inställning till innehållet i naturliga produkter! Din butik är den säkraste att handla i!

  2. Håller med Kaisas kommentar om att det är toppen att du har så högt ställd krav, fortysätt med det! 🙂

    Låter underbart med natural products-mässan annars, önskar jag också hade kunnat åka dit. Men en tre-åring och en fyra-månaders satte käppar i hjulet för en resa från Stockholm till Malmö. Duktig du var som tog dig tid mellan mmningen, hur gammal är din bäbis?

    1. Ja det är tufft när man har småttingar. Men det ska bli av nästa år igen eftersom det blev en sådan dundersuccé med både glada utställare och besökare. Bebben är 2,5 månader och jag har min mamma och man att tacka, annars hade det varit tufft att komma iväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *