Recension på Weleda Havandeskapsolja

Nu är det nedräkning. Bara 4 veckor kvar och magen växer för varje dag. Vissa smörjer den växande magen, men får hudsprickor iallafall. Hjälper det verkligen att smörja? Kanske hade huden spruckit lika mycket ändå utan smörjan? Detta är andra graviditeten och jag vill gärna dela med mig av erfarenheterna kring hudsprickor på magen.

Första graviditeten använde jag Logonas anti-cellulit olja. Helt underbar doft och väldigt skön olja. Ingrediensmässigt ungefär samma som Weledas Havandeskapsolja. Jag var jätteflitig de första 2/3 delarna av graviditeten och smorde magen varenda dag. Dum som jag var slarvade jag i slutet och det var himla dumt eftersom magen växte som snabbast då. Jag vet inte vad som hände eller varför jag slutade. Huden sprack iallafall. När jag åter tog till oljan var det för sent och magen fick mååånga fula hudsprickor. Huden hade kanske spruckit iallafall även om jag skött mig exemplariskt, men det lär vi aldrig få veta.
Andra graviditeten syns de små hudsprickorna knappt, medan de stora syns mer ju större magen blev. Varje dag har jag smort in mig med Weledas Havandeskapsolja 1-2 gånger. Ibland tycker jag att magen växter jättesnabbt på kort tid, då känns huden extra spänd och man känner sig sprickfärdig. Då har jag masserat in oljan 3-4 gånger om dagen istället. Skillnaden här är att jag känner hur smidig huden faktiskt blir av oljan. Det hjälper att smörja in sig ofta och det hjälper att inte bara snabbt kleta in magen utan att ta sig tid att massera så att oljan hinner upptas av huden. Doften är god, lite söt och lugnande. Sheasmör tycker jag också har varit jätteskönt på magen, speciellt när huden känts torr. Jag har en burk sheasmör i väskan som jag använder när huden stramar extra mycket. Havandeskapsoljan är inte så smidig att ta med sig, den är i glas och ganska tung.

Det allra bästa med oljan är att den har trollat bort de flesta av mina gamla hudsprickor. Tro det eller ej, men de syns inte alls. Tittar jag riktigt nära, så kan jag se några små ovanför naveln, men det är inte mycket att gråta över. Så oljan har slätat ut mina befintliga hudsprickor, vilket jag är jätteglad för. Sammanfattningsvis så tycker jag att man ska smörja in sin gravida mage (med rätt sorts oljor). Här är det inte läge att vara lat av sig. Om huden trots allt spricker, så tror jag att huden spruckit ännu mer utan smörjning. Jag rekommenderar verkligen Weledas Havandeskapsolja!

+ Ger smidig och elastisk hud.
+ Återfuktar huden bra.
+ Slätar ut befintliga hudsprickor.
+ God och avslappnande doft.
– Lite väl tung flaska för att släpa runt på.
– Tar lite tid för huden att absorbera oljan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *