Majsstärkelse är räddningen för smetiga mascaror

En av de svåraste frågorna jag kan få är: Vilken mascara rekommenderar du?
Det här med mascaror är ytterst individuellt. En mascara som jag tycker sitter jättebra kan någon annan tycka är smetig eller smulig. Det är märkligt hur olika det kan vara, men så är det iallafall. Man måste tyvärr prova på sina egna fransar för att veta om en mascara funkar eller inte.

Risken med vårdande och milda mascaror är att de är krämiga och kan vara smetig på vissa ögonfransar. Men om du nu köper en mascara som smetar och du inte har hjärta att slänga den, då kan du prova majsstärkelse.

  1. Applicera ett lager mascara.
  2. Fånga upp majsstärkelse med borsten med lätta tag (tryck inte). Skaka av överflödet genom att slå lätt mot ex. fatkanten.
  3. Applicera majsstärkelsen på fransarna.
  4. Avsluta med ett sista lager mascara. Detta för att fransarna blir vitpudrade av majsstärkelsen.

Jag har själv provat på en mascara som smetar lite grann. Denna mascara smetar inte alls med majsstärkelse. Toppen! Sedan har jag provat på en som smetar extremt mycket, där jag annars ser ut som en panda efter 5 minuter. Med majsstärkelse smetar den mycket mindre. Lite lägger sig under ögonen under dagen, men inte alls farligt.

Nackdelen med detta är tiden. Oftast sminkar man sig på morgonen och då kanske man inte har tid att juxa med majsstärkelse. Kanske kan man dedicera en liten puderborste eller ögonskuggsborste till just detta ändamål och istället pudra på majsstärkelsen? Det borde gå snabbare och om inget annat så blir det jämnare. Har ni andra trix för att rädda mascaror som inte sitter?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *