Nytt i butiken: Organic Essence

Fredagsmys med smarrig glassburk framför teven? Ja det skulle man kunna tro, men det är Organic Essence väldoftande sheasmörburkar. De piggar verkligen upp tillvaron med deras äkta naturliga dofter. Vill man ha ett exempel på hur gott naturligt kan dofta så ska man vifta med dessa burkar. Det är inga parfymburkar utan doftar lagom mycket väl på huden. Det är dryga, krämiga och finns som doftfri variant med enbart sheasmör för de allra känsligaste. Dessa tillför ordentligt med fukt utan att kladda och man blir omedelbart mjuk. Perfekt för torr vinterhy eller torra sommarben. Organic Essence kommer att bli en ny favorit i badrummet.

Organic Essence läppbalsam är förpackade i innovativa papp-tuber, precis som Calippo glassen! Med vårdande bivax, solrosolja, sheasmör och kakaosmör. Yummie. Finns i 5 olika smaker/dofter, varav en är helt neutral och doftfri.

Organic Essence huvudingrediens sheasmör kommer från ett kvinnocooperativ i Ghana. Produkterna är för övrigt helt fria från artificiella färgämnen, konserveringsmedel och har ej testats på djur. Är dock inte vegan då de innehåller bivax. Som grädde på moset är förpackningarna komposterbara/bionedbrytbara. Sopsortera annars som kartong. Det gör mig glad att det finns företag med både hjärna och hjärta!

4 reaktioner till “Nytt i butiken: Organic Essence”

  1. Hej jag har precis börjat intressera mig ör naturlig hudvård och jag har en fråga ang schampo. Håller på och lusläser din blogg och läste i ett tidigare inlägg om hur man skulle göra när man skulle gå över till ekologisk schampo och att man då inte får ha några stylingprodukter med icke vattenlösliga ämnen. Men olja och sånt är väl inte heller vattenlösligt, hur får man bort sånt om man använder det som tex inpackning?
    Tacksam för svar mvh Adeline

    1. Hej! Kul att du börjar intressera dig för naturlig hudvård! Fett löser fett, så det är inga problem för ett naturligt schampo att få bort naturliga oljor. Oljor är bra på att ta bort smuts och andra oljor/fetter. Exempelvis så använder man rengöringsolja för att få bort envist smink. Tack för en bra fråga!

  2. Jag tyckerdet är helt fantastiskt att de har pappförpackningar. Dels är det ju mycket lättare att skicka/bära men också extremt mycket mer miljövänligt.

    1. Ja, fler tillverkare borde använda sig av pappersförpackningar. Idag tror jag det är lättare och billigare att få tag på plastförpackningar. Pappersförpackningar finns det ett litet utbud på och oftast får man skräddarsy förpackningen om man vill ha den i papp. Tur att det finns företag som tar sig tid och pengar till en mer hållbar framtid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *