Få finare hy med enkla knep

Det finns några saker som man kan göra för att få bättre hy. Det är inget svårt och alla vet innerst inne om allt detta jag kommer att ta upp, men ibland gör man inte alltid det som är bäst för en. Därför vill jag i korthet påminna alla som läser detta, men mest mig själv att uppfylla nedan för bättre hälsa & hy:

Kost
1)  Drick vatten!
2)  Skippa socker el. åtminstone dra ner på det.
3)  Ät hälsosamt varierat, gärna mycket frukt och grönt.

Livstil
4)  Sov! Tycker personligen (att 6 timmar är ett minimum och) att 8 timmar är lagom mycket.
5)  Motionera
6)  Stressa mindre (motionera ännu mer om du stressar)

Övriga faktorer
7)  Tvätta alla nya kläder minst 2 ggr innan användning. Du anar inte så mycket giftiga kemikalier som nya kläder faktiskt innehåller!
8)  Ha koll på luftfuktigheten där hemma under vintern. Ska ligga på runt 50% RH.

Är det någon som uppfyller samtliga punkter ovan? Jag ser till min stora förvåning att jag inte uppfyller punkterna under ”Livstil”. Är jag ensam om detta?

8 reaktioner till “Få finare hy med enkla knep”

  1. Mm.. och det är nog den svåraste punkten av alla. Av någon konstig anledning lever man inte här och nu, utan tänker alltid steget före. Jag har en dålig vana att göra detta på jobb, hemma, innan jag somnar… Allt ska planeras och ha full kontroll över. Finns ju de som inte har någon som helst framförhållning men verkar ändå klara sig bra. Kanske ska köra en, ”jag orkar inte bry mig” dag och se vad som händer. ”Allt löser sig”, sägs det.

 1. Och den där stresspunkten är nog den enda jag uppfyller (plus sömn, brukar funka hyfsat, men jag är väldigt morgontrött tyvärr, känner mig aldrig pigg hur mycket jag än sovit). Är inte en stressad sorts människa helt enkelt. Så olika det är..! 🙂

  1. Åh så skönt att höra att någon uppfyller stresspunkten (och sömn!). Jag måste tagga ner lite 🙂 Men märkligt att du aldrig känner dig utvilad. Jag är en riktig nattuggla och snoozar flertalet gånger på morgonen, men det är bara för att jag sover alldeles för få timmar per natt…

 2. När det gäller kläder… Köpa ekologiska sådana när man hittar, men tyvärr finns det inte så mycket att välja på där.

  1. Dum som jag varit har jag ju köpt ekologiska kläder i de vanliga klädeskedjorna och i god tro trott att de varit ekologiska. Som jag nämnt tidigare så tycker jag att det saknas en bra ekologisk certifiering för kläder. Det känns som om man lättast hittar riktiga eko kläder (hur man nu vet det) på nätet och mestadels från utlandet, det känns inte heller bra för miljön med tanken på all frakt. Var köper du dina eko kläder?

   1. Jag brukar titta på ekogarderoben.se eller astridgoesorganic.com, i huvudsak. Men man får fundera och titta på märkningen… Kläder är ju så svårt om man jämför med kosmetik. Man borde ha en INCI-lista på kläder också…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *